DVORANA MLADOSTI, 16. STUDENOG

Klapski spektakl za pomoć malim riječkim pacijentima

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 14.11.2012 13:56
  • Objavljeno 14.11.2012 u 13:56
klapa Kampanelo

klapa Kampanelo

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Koncert 'Ne damo te pismo naša', na kojem će u petak 16. studenog u riječkoj Dvorani mladosti nastupiti najpoznatije hrvatske klape, ima humanitarnu notu - dijelom prihoda kupit će se aparat Criticare i donirati Odjelu za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida

U dogovoru s Jelenom Roganović, pročelnicom Odjela na kojemu se liječe maligno oboljela djeca iz triju županija, Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske, organizator koncerta, Udruga Artel, odlučila se za donaciju aparata Criticare koji idealno promatra funkcije neophodne za održavanje života.

'To je tzv. monitor za nadzor životnih funkcija, aparat koji priključkom na pacijenta trenutno prikazuje vrijednosti disanja, rada srca i zasićenosti krvi kisikom. Budući da se djeca s malignim bolestima liječe s visokodoznom ili agresivnom terapijom, naravno da takva terapija može imati i akutne nuspojave. Primjena te terapije uz aparat koji monitorira životne funckije je optimalna. Dakle, dok se daje terapija, aparat vam govori u kakvom je pacijent stanju', objašnjava Roganović

Dodaje da hematoonkološki odjel Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka ima šest takvih aparata, no i da preseljenjem u novi prostor, u kojem će biti više kreveta, Odjel ima potrebu za više njih.

'U novouređeni prostor selimo se 26. studenog. Novi će Odjel otvoriti ministar zdravlja Rajko Ostojić, a ondje ćemo imati i Jedinicu za centralni nadzor, što znači da će sestra na centralnom ekranu na pultu moći vidjeti kako funkcioniraju svi aparati Criticare na koje su priključena djeca u sobama', ističe pročelnica Odjela.

Iako zbog neodgodivih obaveza neće moći prisustvovati koncertu 'Ne damo te pismo naša', doktorica Roganović zahvaljuje 'izvanrednoj skupini mladih ljudi' iz Udruge Artel zbog organizacije koncerta te se nada da će Riječani u velikom broju uživati slušajući klape i tako i ovaj put pokazati svoja velika srca.

Nastupit će klape Sv. Juraj HRM, Cambi, Kampanel, Sinj, Kumpanji i Bunari te Gazde i Najbolji hrvatski tamburaši, a ulaznice se u iznosu od 80 kuna za tribine i 100 kuna za parter mogu kupiti u Dallas music shopu, Dallasu Rijeka - Paris - Texas, CD Shopu Dandy i TIC-u.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!