DOMAĆE SNAGE

KinoKlub i Nipplepeople na Exit Music Live

16.06.2011 u 16:02

Bionic
Reading

Exit Music Live i ove godine donosi nove izvođače iz regije, među kojima će se naći i KinoKlub i Nipplepeople

Popularni zagrebački punk pop kvartet KinoKlub svoj će premijerni nastup na Exitu imati baš na Exit Music Live pozornici i to zahvaljujući strelovitu uspjehu ostvarenom zadnju godinu, na krilima singlova 'Za nju', 'Vrati se u Zagreb' i 'Nije bed, imamo 20 minuta pješke' te albuma 'Ajmo klinci'. Hype koji se stvorio oko KinoKluba pokušat će se prenijeti i na regiju čemu će sigurno pomoći nastup na Exit Music Live pozornici u nedjelju, 10. srpnja.

Mistični zagrebački electro duo Nipplepeople, nakon velikog regionalnog uspjeha singla 'Sutra' izvest će pjesme sa svog uzbudljivog i dugoočekivanog debi albuma premijerno na Exit Music Live pozornici u subotu, 9. srpnja.

Na Play at Exit natječaj prijavilo se više od 950 glazbenika iz cijelog svijeta, 24 je izabrao žiri, a tri izvođača izglasala je publika. Baš jedan od pobjednika natječaja, grupa Ego, otvara Exit, a u četvrtak će osim njih na pozornici Exit Music Live nastupati i sarajevski hardcore metal bend Flatline, alternativni rock iz Nemačke, The Backs, danski Rated i britanski One Last Laugh. Headlinere ove večeri predstavljaju Kanda Kodža i Nebojša, kao i veoma popularni talijanski rock bend Verdena.

Petak otvara beogradski sastav Lenorestate, a pridružuje mu se Folk-Pop-Alt-Country bend iz Austrije, Alasac. Iz Mađarske nam dolazi breakbeat electro pop, Carbonfools, a estetiku eksperimentalne elektronike začinit će New Wave Syria iz Slovenije. Jaku podršku petku navečer pružit će već, našoj publici dobro poznati izvođači Autopark, Disciplin A Kitschme i Zemlja gruva.


Zbog čega su se od 950 bendova izvođača koji su aplicirali na Play at Exit natječaju, izdvojili upravo gothic metal bend Groteska i punk surf sastav Threesome, saznat ćemo u subotu. Nešto nježnije melodije donosi ruski Tip Top Tellix, kao i mađarski trip-hop downtempo sastav Sadant, koji dolazi povodom programa razmjene bendova s festivalom Sziget. Iz glazbene meke pop muzike, Sheffielda, stiže Hey Sholay, psihodelični pop, koji će sjajno zagrijati atmosferu za Jarbole i Generaciju bez budućnosti koji će zatvoriti subotnji program.

I nedjelju će otvoriti pobjednici natječaja Play at Exit, niški pop i post-punk bend Kiša kerozina i makedonski June, a iz Bugarske stiže funk podrška u vidu dvojca Phuture Shok. Posljednje sate na Exit Music Liveu odsvirat će i predstavnici srpske scene, Popečitelji, Vroom i Darkwood Dub.

U sve aktualnijoj dominaciji elektronske muzike, kojoj se okreću i najveća imena u svom radu i koja se uvukla u sve pozornice festivala, moglo bi se reći da je Exit Music Live jedna od uporišnih točaka i utočišta live i gitarske muzike na festivalu Exit.

Od ove godine u regiji se konačno uvodi prodaja jednodnevnih ulaznica za Exit.

Počevši od 20. travnja u ponudi će se naći ulaznice po slijedećim cijenama koje ostaju iste do Exita:
Četvrtak: 215 kn
Petak: 215 kn
Subota: 250 kn
Nedjelja: 215 kn

Za razliku od festivalskih jednodnevne ulaznice neće biti personalizirane, što znači da mogu biti i lijep poklon iznenađenja za prijatelje.

Cijena festivalske ulaznice iznosi 550 kuna, dok je mjesto u kampu 185 kuna

Službena prodajna mjesta Exita su sljedeća:
Dallas Music Shop, Teslina 14, Zagreb
Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
ShoeBeDo Portanova, Svilajska 31a, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj