GRUNF BI BIO PONOSAN

Kinez sam sagradio svoj tenk

17.12.2014 u 11:37

Bionic
Reading

Kineski poljoprivrednik je kao mali postao zaljubljenik u tenkove i tu je strast zadržao sve do danas te je s prijateljem sagradio dva potpuno funkcionalna borbena vozila

Kineski poljoprivrednik i ljubitelj igračaka Li Guojun u svoje je slobodno vrijeme sagradio nekoliko potpuno funkcionalnih tenkova. Iako nije stručnjak za ratnu tehnologiju niti ima pristup internetu, Li Guojun uspio je sastaviti tenkove zahvaljujući igračkama na kojima je temeljio svoj hobi, piše China


Dva 'oklopna' vozila dugačka su šest metara, a mogu voziti brzinom od 19 kilometara na sat po bilo kakvom terenu.

'Iskreno, nije bilo baš tako teško sagraditi ih. Trebalo mi je samo dijelova koje sam vidio na igračkama', kaže Li Guojun.

Snalažljivom poljoprivredniku u njegovom je neobičnom pothvatu pomogao prijatelj koji također voli tenkove, pa se sad zajedno voze u svojim amaterskim borbenim vozilima po okolici sela u provinciji Liaoning.

Li Guojun je prvi put vidio tenk u filmu kao dijete i odmah se zaljubio.

'Sjećam se kad sam s bakom išao u kino i prvi put vidio tenk u ratnom filmu. Bio je spektakularan. Nisam imao novac za igračku, pa sam si sagradio jedan od drva. Pretpostavljam da je tako počeo moj hobi', kaže Li Guojun.