'3PROBLEMA'

Kawasaki 3P novim singlom najavili dugoočekivani album

26.01.2015 u 12:38

Bionic
Reading

Osebujan bend Kawasaki 3P izbacio je novi singl '3Problema' u četvrtak, 22. siječnja, pa paralelno s tim najavio i konačan izlazak trećeg studijskog albuma. Izdanje koje će prekinuti dugu šestogodišnju 'albumsku pauzu' Kawasaki 3P-a nosi naslov 'Goli zbog pasa'. Pretposljednji studijski album 'Idu Bugari' bend je objavio u travnju 2009. godine. Koncertna promocija novog albuma s ograničenim brojem ulaznica održat će se 19. veljače u Malom pogonu Tvornice Kulture

Šest godina bez albuma nije značilo i mirovanje za Kawasaki 3P, svirali su uzduž i poprijeko Hrvatske i regije, gostovali na festivalima, napravili izmjene u bendu, uspješan album 'Idu Bugari' objavili na vinilu (Dancing Bear Records), a tijekom tog su perioda uspjeli iznjedriti i dva singla 'Jebotext' te 'Loš, zao' - pjesmu koja je u trenutku objave (proljeće 2014. godine) dala naslutiti da se bend ozbiljino latio studijskog posla.

Materijali koji će svoje mjesto naći na albumu 'Goli zbog pasa' snimani su uz produkcijsku podršku puležana Edija Cukerića (The Bambi Molesters, Goribor, Hladno pivo, My Buddy Moose, Gustafi...) u studijima RSL production u Novom Mestu, Studiju Kramasonic i Dancing Bear studiju u Zagrebu. Sve pjesme odsvirao je bend u cjelosti osim što je pred kraj snimanja Stjepana Jurekovića, koji je zbog privatnih razloga morao napustiti postavu, zamijenio Nikola Babić koji će od sada nadalje igrati ulogu glavnog bubnjara u mjuziklu Kawasaki 3P-a. 'Goli zbog pasa' ukupno nosi trinaest pjesama koje predvodi friško lansiran' singl '3problema' premijerno izveden na Radiju 101 te prateći video spot čiju režiju potpisuju Mario Borščak i Demirel Pašalić, a koji je premijerno izveden na RTL televiziji u emisiji Top.Hr 40 te na portalu muzika.hr u nedjelju, 25. siječnja.

Sve pjesme s albuma u tančine ilustriraju glazbeni svemir Kawasaki 3P-a koji je satkan od ska, punk i rock melodija, uličnog imidža te duhovitih ljubavno-socijalno-žestokih, a ponekad naizgled šarmantno besmislenih tekstova. Novi album Kawasaki 3P-a kojega mnogi s iskrenim nestrpljenjem dugo očekuju neće razočarati svoje fanove, dapače, već sam naslov 'Goli zbog pasa' daje naslutiti da bend nastavlja svojom dobro utabanom stazom na kojoj često nema kompromisa spram mainstreama.

Izlazak 'fizičkog' izdanja bit će podebljan promotivnim koncertom koji je zakazan za 19. veljače u Malom pogonu Tvornice Kulture. Za tu prigodu u prodaju će biti pušteno tek 200 ulaznica po cijeni od 100 kuna. Svaki kupac ulaznice za promotivni koncert, 19. veljače, dobit će na poklon album 'Goli zbog pasa', a ulaznice će se moći kupiti samo u Dancing Bear CD shopu (Gundulićeva 7).

Nakon nešto manje od mjesec dana Kawasaki 3P će imat novo ukazanje u Tvornici Kulture, ali ovoga puta u Velikom pogonu na prvi dan proljeća 21. ožujka. Cijene ulaznica za Veliki pogon iznosit će 60 kuna u pretprodaji, te 80 kuna na dan koncerta