ASTRO KOMPATIBILNOST

Kako se Lavovi slažu s prijateljima

06.08.2016 u 07:00

Bionic
Reading

U kojim su znakovima rođeni najbolji, a u kojima najmanje pogodni prijatelji za Lava? Budući da mnogo ovisi o planetarnim položajima u natalnim horoskopima, pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astro-kriterij prijateljskog slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Pogledajte stoga našu ljestvicu prijateljskih odnosa za vladajući znak Lava

POVOLJAN ODNOS

Lav i Blizanci

Ovo je prijateljstvo ispunjeno akcijom i zabavom. Blizance privlači lavlja dinamična i kreativna priroda, a Lava Blizančev humor i ležernost. Zahvaljujući obostranoj energiji i entuzijazmu dolaze do sjajnih ideja i poduzimaju uspješne pothvate. Ako se drže zajedno, mogu postići mnogo više nego samostalno.

Lav i Vaga

Lako ostvaruju divan prijateljski odnos. Izuzetno se cijene i neće prezati ni pred čim ako jednome od njih zatreba pomoć. Ovo prijateljstvo ima čvrste temelje i nemoguće ga je poljuljati. Čak i ako se ne čuju neko dulje vrijeme, bez obzira na to lako nastavljaju tamo gdje su zadnji puta stali.

Lav i Vodenjak

Prijateljstvo između ova dva znaka ispunjeno je pozitivnom energijom, međusobnim poštovanjem i razumijevanjem. Stalno jedno drugo zabavljaju i rijetko upadaju u monotoniju. Iako Lav voli biti u središtu pažnje, ne smeta ga Vodenjakova popularnost, osim što je ponekad neskromno pripisuje svom utjecaju.

Lav i Ovan

Načelno su podudarni i sličnih interesa, ali bi se mogli sukobiti oko toga "tko je glavni". Oboje su ponosni i nezavisni, dinamični i pokretljivi. Imaju mnogo tjelesne energije i bave se sportom. Vole se praviti važni i biti u pravu, no ako se posvađaju, obično se brzo ispušu i nastavljaju se družiti po starom.

Lav i Lav

Prijateljstvo dvoje Lavova kombinacija je individua snažnog, energičnog i živahnog duha. Ovaj je odnos toliko moćan, iskričav i vrijedan divljenja da svima upada u oči. Preporučujemo im da si međusobno pružaju puno uzbuđenja, akcije i divljenja, jer je to ono što očekuju od prijatelja.

Lav i Strijelac

Uživaju u životu punim plućima i lako uspijevaju navesti druge da im se pridruže. Oba se znaka međusobno poštuju i dive jedan drugome. Po prirodi su energični i poletni, što ih čini popularnima u društvu. Pustolovna priroda Strijelca mogla bi uvjeriti Lava da su avantura i neizvjesnost jednako važni kao i moć i raskoš.

438876,438372,438217,437935
NEIZVJESTAN ODNOS

Lav i Djevica

Imaju oprečne osobnosti pa će im trebati vremena da se međusobno razumiju. Lavovi su društveni, nametljivi i vatrenog temperamenta, dok su Djevice intelektualni tipovi, mirnije i staloženije. Kada prihvate međusobne razlike, uvijek će moći računati jedno na drugoga.

Lav i Jarac

Ovo se prijateljstvo zasniva na međusobnoj potpori i divljenju. Iako se na prvi pogled čine potpuno različiti po temperamentu, s vremenom će otkriti da dijele visoke ambicije i nepokolebljivost. Nakon što prepoznaju i zanemare površne razlike, razvit će dubok i plodonosan odnos.

Lav i Rak

Različiti su, ali ne i suprotstavljeni. Razumiju se i podržavaju, preuzimajući svatko svoju ulogu. Ponekad su posesivni jedno prema drugome naspram ostatka društva. Međusobno se nadopunjuju i mogu si na brojne načine pomagati. Zajedno čine predivan par i obično razvijaju snažno prijateljstvo koje može odolijevati vremenu.

NEZGODAN ODNOS

Lav i Bik

Nepokolebljivost i sposobnost donošenja odluka zajedničke su značajke ovih dvaju znakova. Lav voli privlačiti pozornost, dok se Bik najbolje osjeća među bliskim i dragim ljudima. Nesuglasice među njima mogu izbiti zbog različitih sklonosti i ukusa. Međutim, dobro se slažu u rješavanju zajedničkih problema.

Lav i Škorpion

Ova su dva znaka vrlo tvrdoglava, ne vole nagle promjene i teže stabilnosti. Poznati su po upornom provođenju svojih planova sve dok ne postignu zadani cilj. Razlike u mišljenju mogle bi ih brzo uvesti u sukob, pri čemu je Lav nešto popustljiviji i razumniji od Škorpiona. Zajedno tvore izuzetan i ambiciozan tandem kojemu će se mnogi diviti.

Lav i Ribe

Lav se razlikuje od Ribe po potrebi da se osjeća važnim i posebnim. Ribe se neće natjecati s Lavom te će mu spremno prepustiti glavnu ulogu dok joj ne dozlogrdi njegova neobazrivost. Moglo bi ju razočarati što joj on ponekad uskraćuje podršku, no za to nije kriva njegova sebičnost, nego niska empatija.