POGLEDAJTE

Kako je izgledao prvi dan 8. VFF- a

26.08.2014 u 14:13

Bionic
Reading

Sinoć je na Terasi agencije za vodne putove svečano otvoren 8. Vukovar film festival. Prvog dana festivala, predstavljen je kontroverzni film 'Križni put' njemačkog redatelja Dietrich Bruggemann, a između ostalih filmskih ostvarenja, posjetitelji su mogli pogledati i kratki domaći film 'Zajedno', redateljice i bivše novinarke - Jasne Nanut

Osim prikazivanja filma 'Križni put', publici se predstavio i njegov redatelj i scenarist, Dietrich Bruggemann kao poseban gost ovogodišnjeg VFF-a. Bruggemann je, između ostalog, priznao kako je njegovo filmsko ostvarenje inspirirano osobnim životnim iskustvom. Osim toga, priznaje da smatra zanimljivim činjenicu što prikazuje svoj film, tužnu priču o katoličkom fanatizmu, u državi u kojoj se većina građana izjašnjava katolicima, pritom smatrajući da će gledatelji iz takve države drukčije shvatiti poantu filma od, primjerice, gledatelja u Kini.

Na otvorenju ovogodišnjeg VFF-a, prikazan je i kratki film o nevjerama i drugim bračnim zavrzlamama Jasne Nanut. Filmom 'Zajedno', također je otvoren i program podunavske Konkurencije.

Emocija koja će gledatelje držati bez daha - glavni je kriterij kojim su se odabirali filmovi za ovogodišnje izdanje VFF-a, a prema najavama filmskih kritičara, publiku narednih dana očekuje najveći i najznačajniji VFF do sada.

Kako je prošao prvi dan VFF- a, što o svojim filmovima kažu redatelji Bruggemann i Nanut i kakve vas sve filmske poslastice i koncerti očekuju narednih dana, saznajte u kratkom videu: