TREĆI DIO

Kako izgleda život Briget Jones nakon 14 godina?

29.05.2013 u 09:53

Bionic
Reading

Objavljeni su naslov i neke od pojedinosti trećeg dijela 'Dnevnika Bridget Jones', prvog nakon 14 godina

Knjiga autorice Helen Fielding Mad About The Boy' ('Luda za dječakom') treći je dio dnevnika Bridget Jones. Prethodili su mu 'Dnevnik Bridget Jones' 1996. i nastavak 'Na rubu pameti', 1999. godine.

Prva dva dijela slavnog dnevnika prodana su u više od 15 milijuna kopija u 40 zemalja. Slavi Bridget pridonijela su i dva filma nastala po romanima s Rene Zellweger u naslovnoj ulozi te Colinom Firthom kao Markom Darcyjem i Hughom Grantom kao Danielom Cleaverom.


Knjiga 'Bridget Jones: Mad About The Boy', koja će svjetla knjižara ugledati 10. listopada, predstavlja novu fazu u životu naslovne junakinje, i dalje jednako smotane i sklone nezgodama.

'Bridget je starija, i dalje vodi dnevnik, ali je počela 'eksperimentirati' s novim društvenim medijima u potrazi za – društvom', izjavili su predstavnici nakladničke kuće Jonathan Cape.

'Nitko nije ravan humorističnom peru Helen Fielding. Prije više od 15 godina originalnim dnevnikom Bridget Jones dala je glas cijeloj jednoj generaciji mladih žena. Sad su te iste žene odrasle, a s njima i Bridget… sa svim veseljima i mukama društvenih medija', izjavio je Dan Franklin, direktor nakladničke kuće.