'HITCHCOCK' NA REVIJI OSCAR

Kakav je stvarno bio Alfred Hitchcock

29.01.2013 u 14:21

Bionic
Reading

U sklopu ovogodišnje revije Oscar, koju devetu godinu zaredom organizira Blitz CineStar, možete pogledati biografski film o najvećem filmskom redatelji svih vremena, 'Hitchcock', koji je u lovu na pozlaćeni kipić u konkurenciji za najbolju šminku

Osim što je priča o velikom redatelju, 'Hitchcock' je i film o nastanku jednog od najvećih filmova svih vremena – 'Psiho'. Biografska drama u režiji Sache Gervasija, nastala po knjizi Stephena Rebella Alfred Hitchock and the Making of Psycho', u centar priče stavlja upravo vrijeme snimanja filma. U pozadini nastanka kultnog hororca odvija se obiteljska drama koja do temelja uzdrmava bračni život Alfreda Hitchocka i Alme Reville.

Film se gradi od početne, pomalo neočekivane Hitchockove odluke da snimi hororac po priči 'Psycho' Roberta Blocha preko problema s producentima, Alminog bijega od stresa u zagrljaj pisca Whitfielda Cooka, do završnog 'pomirenja' i Alfredove javne zahvale Almi na premijeri filma.

Osim životne priče, film nas vodi iza seta kultnog hororca, izlažući lice i posebice naličje stvaranja filma. Kritičari su posebno istaknuli vizualni sloj filma te 'makabristički humor koji bi se zasigurno svidio i velikom redatelju'.

Velikog Alfreda glumi veliki Anthony Hopkins, suprugu Almu Helen Mirren, redateljevu muzu Janet Leigh Scarlett Johansson, a 'psihotičnog' Anthonyja Perkinsa James D'Arcy. U filmu, između ostalih, glume i Toni Collette, Danny Huston te Jessica Biel. Odličan posao napravili su šminkeri zahvaljujući kojima se Anthony fizički jako približio Alfredu. Njihov dobar posao priznala je i Američka filmska akademija koja ih je nominirala za Oscar.


Uz 'Hitchcocka', u kinima CineStar, u sklopu revijeOscar, od 16. do 30. siječnja možete pogledati još devet pretpremijera: 'Lincoln', 'Zero Dark Thiry', 'Odbjegli Django', 'Jadnici', 'Zvijeri južnih divljina', 'U dobru i u zlu', 'Master', ‘Let’ i 'Ana Karenjina'. Osim tih filmova, bit će prikazani ostali nominirani filmovi koji u tom razdoblju dolaze u kina ili su već na programu: 'Seanse', 'Pijev život', 'Hobit: Neočekivano putovanje', 'Krš i lom', 'Nemoguće', 'Kraljevska afera' i 'Argo'.

Sve o ovogodišnjem Oscaru možete saznati na tportalovoj podstranici Oscar. Ujedno, od 18. siječnja do 23. veljače možete sudjelovati u tportalovom nagradnom natječaju 'Oscara dobiva…' u kojemu možete odabirati najbolji film i glumce među nominiranima za nagradu Oscar

 

Više od šezdeset filmova nagrađenih Oscarom pogledajte u kolekciji Oscar MAXtv videoteke.

Još će vas zanimati u MAXtv videoteci:
360
Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca
Slom
Legenda o motoru