JELENA MIHOLJEVIĆ

'Kad radite nešto o čemu nemate pojma, dvije minute su vječnost'

21.10.2015 u 11:06

Bionic
Reading

Za ženu, umjetnicu, damu i glumicu poput Jelene Miholjević (46) svaka promjena i izazov u životu su poželjni, tako da nije bilo puno razmišljanja hoće li nastupiti u Maestru. No, sve što je uslijedilo nakon te odluke iznenadilo ju je, a nekad i sasvim iscrpilo da se pitala 'Pa što mi je ovo trebalo?'. No, kako i sama kaže, nema istinske ljepote bez muke i rada

Uz svog kolegu Borka Perića, Jelena Miholjević već drugu emisiju HTV-ovog showa Maestro briljira u ulozi dirigentice. Zbog čega su glumci u showu mnogo spretniji od glazbenika 46-godišnja kazališna i televizijska glumica tvrdi da nije riječ o talentu već o sreći.

'Treba imati sreće u svemu pa i u ovome. Ja sam je imala u prve dvije emisije, ipak pričekajmo kraj pa ćemo donositi odluke. Bilo kako bilo nakon Maestra drugačije gledam na život u kojem mi više niti jedan zadatak neće biti težak, u mom poslu ponajmanje. Kad radite nešto o čemu nemate pojma onda vam te dvije minute na pozornici traju kao vječnost. Tako se nekako osjećam pred orkestrom.  No nije sve muka u toj priči' da se razumijemo', priča nam Jelena.

'Zbog showa glazba je postala svakodnevno veselje u mojoj familiji. Cijela obitelj svaki tjedan je u publici - mama, tata, moj 16-godišnji sin Batul i petogodišnja Ada, suprug, prijateljice. Oni su moji najveći obožavatelji i jako se vesele svakom mom nastupu. Ada je zaluđena maminom novom ulogom, postala je prava mala dirigentica', kaže Jelena dodavši kako će gledateljima uskoro priuštiti i jedno iznenađenje u showu.

A iznenađenja je u njezinom životu posljednjih tjedana bilo dovoljno: 'Glazba je ljepota, ali u ovom slučaju veliki rad i samo rad. Nisam znala što me čeka, iako sam imala neko glazbeno znanje. Bilo je trenutaka kad sam mislila 'Pa ovo je strašno, nije mi ovo trebalo', iskrena je glumica. Čovjek nerijetko sumnja u svoje odluke, a dogodilo se da se jednom pokajala i zbog svoje životne profesije:

'Koncem mojih 20-tih prolazila sam tešku životnu fazu da sam ozbiljno htjela odustati od glume, čak sam i svog intedanta kazališta Krešu Dolenčića molila da postanem inspicijentica.  Bilo je to razdoblje kad sam teško podnosila kritike, umore, tempo...Trebalo je savladati svoj ego, trebalo je puno toga. No uspjela sam zauzdati svoje sumnje i izaći kao pobjednica. Danas svoj posao volim više od svega', zaključuje.

O sebi će reći da su se u njezinom karakteru spojile dvije osobine - hedonizam i radoholizam: 'Volim uživati ali ne predugo jer odmah se u meni probudi grižnja savjesti. Recimo to ovako - volim raditi, a volim se i nagraditi. U životu u sve ulazim s puno strasti i očekivanja, pa se nerijetko i zbog tog poleta i razočaram. Moj suprug je tu puno racionalniji, a i zreliji', kaže Jelena o svom devet godina mlađem suprugu redatelju Dariju Harjačeku.


Jelena sa suprugom Darijem Harjačekom  i 16-godišnjim sinom Bartulom Hribarom


Glazba je zbog Maestra postala Adina opsesija, kaže Jelena

Sve za #JelenaMiholjevic ???? #Maestro #tv #HRT #navijacice

A photo posted by Natasa Janjic (@nanulananula) on