INSPIRIRANA I EMOTIVNA

Josipa Lisac održala još jedan koncert za pamćenje

06.12.2015 u 15:43

  • +9

Josipa Lisac - Večer jedne ljubavi

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL

Bionic
Reading

Josipa Lisac, naša najveća glazbena umjetnica, održala je u rasprodanoj Maloj dvorani Doma sportova koncert koji će po mnogim mjerilima ući na popis najvažnijih u njezinoj prebogatoj karijeri

Koncert posvećen Karlu Metikošu u svojem je 24. izdanju pojačan obilježavanjem 40. obljetnice praizvedbe naše prve rock opere 'Gubec Beg'. Uz izabrane arhivske snimke nekoliko izvedbi Josipa je podsjetila koliku snagu i viziju su imali stvaratelji 'Gubec Bega', 'natjeravši' gospodina Ivicu Krajača da ustane i dobije frenetičan aplauz prepune dvorane. Po staroj navici koncert je započet skladbom 'Ave Maria' nakon koje je slijedila jednako antologijska 'O jednoj mladosti' i već u tih prvih desetak minuta vidjelo se da je pred rasprodanim auditorijem večer za pamćenje.

Set lista koncerta dotaknula je, dakako, sve najvažnije momente Josipine karijere, neke aranžerski toliko preuređene da im je udahnut novi život, a neke u izvornim verzijama koje su, sudeći prema jučerašnjoj publici, vezale generacije uz sebe. Jedan od najdirljivijih momenata večeri svakako je bio hommage Arsenu Dediću kroz a capella verziju njegove 'Znat ćeš'. Nakon gotovo dva sata i 15 minuta, koncert je završen proročanskom 'Ispočetka' koju Josipa uvijek čuva za kraj kao svojevrsnu pozivnicu za sljedeće susrete.