LASTOVO OTOK GLAZBE

Jedno ljeto, dva glazbena festivala

23.08.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon što je krajem srpnja na Lastovu uspješno organiziran 1. Festival novih skladbi, od 24. do 27. kolovoza na našem najudaljenijem naseljenom otoku će se održati i 12. Festival alternativno urbane glazbe

Četverodnevni glazbeni festival već se tradicionalno održava krajem kolovoza u uvali Mihajla i ove godine su najavljeni zanimljivi gosti, devet iz Hrvatske te Atheist Rap iz Srbije. U srijedu 24. nastupaju Embassy 516 i Valetudo, u četvrtak The Bastardz i Waveform, u petak su najavljeni Atheist Rap, S-Kapada i Brkovi, a u subotu 27. kolovoza uz najveću atrakciju TBF nastupaju još dva splitska benda, IN-THE-GO i Kundyak Mezhie.

Za posjetitelje festivala organiziran je prostor za kampiranje u uvali Mihajla od 15. do 31. kolovoza. Prvi festival na Lastovu organizirao je preminuli Boško Petrović 2000. godine nastupom Sympa jazz banda. Sljedećih deset godina na ljetnoj pozornici festivala na Lastovu su se izredali svi važniji bendovi i autori, primjerice Urban, Edo Majka, TBF, Dubioza kolektiv, Hladno pivo i Atheist Rap.

Ljubazni domaćini na Lastovu svim gostima žele dobrodošlicu na festival i upućuju im poziv da pomognu očuvati okoliš. Lastovo kao park prirode je i idealna lokacija za ovakvu vrstu festivala koji, osim glazbe nudi i avanturizam, adrenalinski turizam i boravak u očuvanom krajoliku uvale Mihajla.