SRETAN 37. ROĐENDAN

Ivica Kostelić: Tragovi u snijegu i jedan jako poseban trenutak

23.11.2016 u 12:20

Bionic
Reading

Više je razloga za slavlje ovih dana u obitelji Ivice Kostelića. Danas Ivica slavi 37. rođendan, njegov sin Ivan nedavno je napunio dvije godine, a mlađi sin Leon za tjedan dana napunit će pet mjeseci. A Kostelić, kojeg često nazivaju profesorom skijanja, uskoro će se okititi i titulom profesora povijesti jer je, kako doznajemo, završio pisanje diplomskog rada, a ozbiljno razmišlja i o poslijediplomskom studiju

Proslavljeni skijaš ovog je proljeća bio na Islandu gdje je s prijateljem u 15 dana prepješačio nevjerojatnih 497 kilometara, a upravo je danas, kad slavi 37. rođendan otkrio neke kadrove s puta, od kojih mu je zasigurno bio najdraži onaj u kojem nakon duljeg vremena susreće sinčića Ivana, suprugu Elin i sestru Janicu, zlatnu olimpijku, koja je i nakon blistave sportske karijere ostala u sportu.
Prije deset dana Hrvatski nogometni savez dao je Janici apsolutnu podršku za obnašanje funkcije državne tajnice u Središnjem državnom uredu za sport.


Kraj avanture i prvi susret sa sestrom Janicom Kostelić

'Vidjeli smo prve ljudske tragove u snijegu nakon 11 dana i približili se civilizaciji. Dan je donio i meni osobno najljepši trenutak cijelog putovanja... a sami zaključite koji bi to trenutak mogao biti?' napisao je Ivica Kostelić prisjećajući se svog posljednjeg izazova, misije prelaska Islanda na skijama i pješice tijekom koje se često borio s jakim vjetrom i hladnoćom.

Susret s tada trudnom suprugom Elin i njihovim starijim sinčićem Ivanom zabilježila je kamera. Pogledajte video:

Transiceland - Day 14

'Meni je studiranje donijelo mnogo veselja, upoznao sam mnoge zanimljive ljude i puno sam naučio. Najviše me veselilo to što sam konačno učio ono što me zanimalo. Pri kraju sam i moguće je da ću ići i na postdiplomski studij. Vidjet ću. U svakom slučaju, povijest i dalje ima moju pažnju', otkrio je Kostelić za Sportske novosti u srpnju ove godine, a danas ima poseban razlog za slavlje jer je dovršio pisanje diplomskog rada. Kostelić trenutačno trenira na austrijskom glečeru Mölltaleru i, kako doznajemo, u izvrsnoj je formi.