NOVI SPOT

Intimna drama Nataše Janjić i Luke Nižetića

02.12.2016 u 15:27

Bionic
Reading

Glavnu ulogu u novom spotu za pjesmu 'Kad tuga umiri proljeće' Luke Nižetića glumi Nataša Janjić, a autorski je potpisuje Aljoša Šerić. Nataša se ovaj put našla u ulozi ostavljene žene, a Luka je onaj koji odlazi

U pomalo balaševićevskom stilu Luka Nižetić opet pjeva o ljubavi i proljeću, miru i nemiru, a ovaj put melankoličnu i sjetnu baladu potpisuje Aljoša Šerić iz Pavela koji je autor i Lukina hita 'Obećanje'.

'Volim Aljošinu introspekciju, njegove slikovite tekstove i ljepotu melodije. Ne komuniciramo na svakodnevnoj bazi, ali kad se nađemo i popijemo koju otvorimo si dušu i upustimo u cjelonoćni razgovor koji nas je evo već drugi put doveo do suradnje. Prvi put se dogodilo 'Obećanje', a slično sam reagirao i na ovu najnoviju gdje mi je bilo dovoljno čuti par početnih taktova da bih se prepoznao u pjesmi',  rekao je Luka.

U spotu je glavna uloga pripala Nataši Janjić koju s Lukom veže dugogodišnje prijateljstvo, a kako joj je ovo već drugi put da se pojavljuje u njegovu videobroju, već se šali da moraju odraditi još jedan kako bi kompletirali trilogiju.

'Imam osjećaj da Luka za svaku svoju posebnu pjesmu vidi mene u priči. Nas dvoje se odlično slažemo, imamo neko svoje interno razumijevanje i volimo igrati dramatičan glumački par u toj igranoj formi koja je za nas poput kratkog filma.

Svoju novu baladu u ritmu valcera istovremeno će predstaviti u puhačkoj verziji iza koje stoji aranžer i producent David Vurdelja Babydooks te u tamburaškoj gdje je ugostio tamburaški sastav Tamburaši za dušu.

Prema aranžmanskoj ideji Aljoše Šerića i njihova člana Ivice Plivelića koji potpisuje produkciju, snimili su verziju u maniri starogradskih napjeva što je i bilo za očekivati budući da njeguju tradicionalnu i folklornu glazbu izvodeći je na instrumentima od kojih je većina starija od 50 godina.

'Volim eksperimentirati i samo je bilo pitanje vremena kad ću se upustiti u ovakvu avanturu. Ima nešto magično u tom vapaju slavonskih žica, ponese te u neka stanja pa očekujem da će je i publika slično doživjeti. Opet, i ova Babydooksova puhačka verzija je suluda, iščašena, uzburkana i divlja, podmuklo te isprovocira da podivljaš', kaže Nižetić.

LUKA NIŽETIĆ - KAD TUGA UMIRI PROLJEĆE/brass version (official video)