NAGRADNJAČA

Indie rock bend Gillespie u Tvornici kulture

11.04.2012 u 08:58

Bionic
Reading

U četvrtak, 12. travnja u Tvornici kulture gostuju kosovski indie rock bend Gillespie i DJ Vuk, a mi vam poklanjamo 1x2 ulaznice za koncert.

Kosovski indie rock bend koji na svojim nastupima uživo često upliva u finu fuziju eksperimentalne buke i psihodelije. Sva svoja izdanja, što uključuje albume 'Nje dite e zakonshme' (Običan dan) i 'Numroj N'Numratore!' (Računam pomoću abakusa!) te EP 'Femme Fatale', publici distribuiraju besplatno, a osim po svojoj muzici, poznati su i kao zagovaratelji ljudskog prava da svi žive u čistom i zdravom okolišu. Gillespie su svojevrstan uzor mnogim bendovima koji trenutno djeluju na Kosovu, a da se nisu našli u vremenu u kojem im je na mnogim mjestima bilo nemoguće nstupati radi restrikcija vezanih uz vize, neupitno je da bili prepoznati kao jedni od značajnijih bendova u Ex-Yu regiji.

Dragan Vuković (Murska Sobota) aka DJ VUK
Glazbeni novinar i urednik radio emisije 'Anatomija zvuka' koja promovira alternativni zvuk s područja Ex Yu, na BH Radio 1. Organizator glazbenih festivala, koncerata i turneja. Vlasnik male koncertne agencije 'Repeta' (www.repeta.org).
Kao DJ nastupao je u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Mostar, Banja Luka), u Hrvatskoj (Kset - Zagreb, Orlando - Dubrovnik), u Srbiji (Festival Balkanbeat), Sloveniji (Mikk - Murska Sobota, Menza pri koritu - Ljubljana, Festival Sajeta - Tolmin), Italiji (Pescara, Milano), Njemačkoj (Műnchen), Mađarskoj (Studentski klub-Budimpešta) i Francuskoj (festival Du Monde aux Balkans 2005-Grenoble & Toulouse). Obožava putovanja, ljude, životinje, biciklizam i kuhanje. Muzika koju pušta: 'Hmm, sve zavisi od prve pjesme'.

Dvije ulaznice je osvojila Goranka Mitrović.