POSTIGLI DOGOVOR

'Igra prijestolja' ipak se nastavlja snimati u Hrvatskoj

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Iz HAVC-a su potvrdili da u suradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom poduzetništva i obrta osnivaju radnu skupinu koja će se baviti usklađivanjem Zakona o poticajima MPO-a i Zakona o audiovizualnim djelatnostima

Nakon buke koja se digla oko neisplaćena četiri milijuna kuna produkcijskom gigantu HBO-u za snimanje 'Igra prijestolja' u Dubrovniku, Ministarstvo kulture uspjelo je osigurati 10 milijuna kuna za poticaje stranim filmašima koji će tijekom 2012. snimati u našoj zemlji.

Tako se izbjegla potencijalno puno veća blamaža i otkazivanje dubrovačkog snimanja. Kao osiguranje da se takve krize ubuduće ne ponove, danas stupa na snagu Pravilnik o mjerama poticanja ulaganju u proizvodnju audiovizualnih djela koji je ovih dana dobio pozitivna mišljenja Ministarstva financija i Agencije za tržišno natjecanje.

Također, iz Hrvatskog audiovizualnog centra potvrdili su da u suradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom poduzetništva i obrta osnivaju radnu skupinu koja će se baviti usklađivanjem Zakona o poticajima MPO-a i Zakona o audiovizualnim djelatnostima kako bi osigurali kontinuitet u isplati poticaja idućih godina, u kojima se očekuje još snažnije ulaganje stranih producenata u snimanja u našoj zemlji.

Do tada, treća sezona 'Igra prijestolja' i film 'Diana' s Naomi Watts nastavljaju se snimati bez straha da će izgubiti povrat dijela uloženog novca kod nas.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi