NA FESTIVALU COACHELLA

Ice Cube najavio veliki povratak grupe N.W.A.

18.01.2016 u 20:38

Bionic
Reading

Prilikom gostovanja u američkoj TV emisiji 'The Talk', slavni reper i glumac Ice Cube otkrio je kako planira na pozornicu ovogodišnjeg izdanja Coachella festivala dovesti kolege iz ugasle grupe N.W.A., kako bi posjetiteljima pružili povijesni nastup. Uz najavljeni nastup ugaslih bendova Guns'n'Roses i LCD Soundsystem, N.W.A. je nova grupa u nizu koja će nakon raspada u originalnoj postavi nastupiti na ovom popularnom glazbenom festivalu

'Pokušavam okupiti sve članove grupe kako bi odradili zajednički nastup na Coachelli. Želja mi je svim posjetiteljima pružiti lekciju iz povijesti grupe N.W.A.', priznao je Ice Cube u američkoj TV emisiji.

Iako je hip hop grupa N.W.A. prestala s postojanjem 1995. godine nakon smrti Eazy-Eja, grupa se ponovno našla u fokusu javnosti nakon lansiranja biopica 'Straight Outta Compton' koji je doživio odličan uspjeh na svjetskim kinoblagajnama. Spomenuti film, ove se godine nalazi i u utrci za Oscara u kategoriji za 'Najbolji originalan scenarij'.

Članovi grupe Ice Cube, DJ Yella i MC Ren, već su odradili jedanu nizu reunion nastupa koji se dogodio na prošlogodišnjem festivalu BET Experience na kojem su izveli kultne hitove grupe poput 'Straight Outta Compton' i 'It Was a Good Day'.

Ovogodišnji lineupCoachella festivala koji će se održati od 15. do 17. travnja i od 22. do 24. travnja, već obiluje zvjezdanim nastupima ugaslih grupa poput Guns N' Roses i LCD Soundsystem koji na festivalsku pozornicu stižu u originalnoj postavi.