NA OTOKU BRAČU

I ove godine vas očekuje Supetar Super Film Festival

21.06.2013 u 08:11

Bionic
Reading

Najveći otočki filmski festival, Supetar Super Film Festival, održat će se ove godine od 9. do 13. srpnja peti uzastopni put u Supetru na otoku Braču. Tijekom pet slavljeničkih dana, posjetiteljima će biti predstavljen bogat filmski, glazbeni i edukativni program

Nakon uspješnih partnerstva sa Škotskom, Češkom i Švedskom, ove godine Supetar Super Film Festival kao zemlju gosta predstavlja Srbiju. Osim što su srpski filmovi tematski bliski domaćoj publici, zanimljivi su i stranim gostima koji žele saznati više o složenim društvenim odnosima na Balkanu.

S obzirom na to da je publika proteklih godina izvrsno reagirala na srpske filmove, ove godine Festival će predstaviti opsežniji izbor iz recentne srpske dokumentarne produkcije. Međunarodni program festivala i ove godine donosi presjek novijih hrvatskih dokumentarnih filmova, ali i premijere nagrađivanih europskih dokumentaraca. Selektor Međunarodnog programa je Oliver Sertić, a za program Retrospektiva filmove je odabrao Đelo Hadžiselimović.

U sklopu popratnih programa bit će organizirana večer druženja s Đelom, tijekom koje će svi znatiželjni imati priliku porazgovarati s njim i saznati na koji način odabire filmove vrijedne predstavljanja široj javnosti. Također, tu su i filmske radionice za sve uzraste pod vodstvom Olivera Sertića. U njima će polaznici učiti o osnovama dokumentarnog filma, ali će imati priliku i snimiti svoj kratkometražni film. Za one željne usvajanja novih vještina, na plaži Vrilo će se tijekom festivala svakodnevno održavati radionica žongliranja.

Za sve goste koji žele biti u samom žarištu festivalske zabave nudi se smještaj u supetarskom kampu, koji je smješten u hladu borove šume tek nekoliko minuta hoda od plaže i festivalskog bara. Kamperska ulaznica košta 200 kuna, a u nju je uključen petodnevni smještaj u kampu za dvije osobe (i šator) te ulaznice za sve festivalske projekcije, koncerte i popratna događanja. Za kamperske ulaznice možete se predbilježiti putem službene stranice na Facebooku ovdje

Svake večeri nakon filmskih projekcija, posjetitelji će se moći 'razmrdati' uz bogat glazbeni program. DJ Sero će u čast gostiju iz Srbije prirediti Feštu balkaniku, a pridružit će mu se i DJ Kid'Va iz Voi'Sa kolektiva. Cjelokupan filmski i glazbeni program bit će prezentirani javnosti u sklopu skorašnje konferencije za novinare.