POZNATI SE SJEĆAJU

'I nakon pet godina Pređo živi u našim srcima'

18.02.2016 u 16:06

Bionic
Reading

Sjećanje na dubrovačkog glumca Predraga Vušovića Pređu, koji je prije pet godina preminuo od posljedica moždanog udara, i dalje živi u srcima njegove obitelji, prijatelja, bivših ljubavi... Neki su mu odali počast na društvenim mrežama dok su se drugi u njegov spomen okupili u kafiću kazališta Gavella, nezaobilaznom i omiljenom gradskom mjestu preminulog glumca, a koji bez njega, znaju to mnogi, nije isti

'Pređo mi je bio partner u predstavi 'Ribarske svađe' u kazalištu Gavella, koja je bila na repertoaru 12 godina i koju smo odigrali više od 150 puta. Zajedno smo nastupali u filmovima. Puno se dalo naučiti od njega, bio je jedan od najvećih i najboljih glumaca s kojima sam imala sreću surađivati. Osim toga, bio je duhovit, pa je s njim uvijek bilo veselo i zabavno', ispričala nam je Matija Prskalo.

Osim Matije, u sjećanje na glumca koji je prije pet godina preminuo od posljedica moždanog udara jučer su se u kazalištu Gavella okupili, družili i govorili o njemu Jagoda Buić, Špiro Guberina, Vinko Brešan, Ištvan Filaković-Pišta, Boris Svrtan, Anja Šovagović Despot, Alen Šalinović, Vedran Mlikota, Hrvoje Klobučar, Mario Orešković, Snježana Tribuson, Dražen Kühn i mnogi drugi.

'Neki su stigli i iz drugih dijelova Hrvatske. Pređo je nezaboravan čovjek i glumac. Gledali smo jučer snimke iz njegovih filmova, serija, predstava, prepričavali zajedničke dogodovštine. Svima koji su poznavali i voljeli Pređu zauvijek ostaje živ u srcu', rekla je Matija Prskalo. Njezin kolega Vedran Mlikota misli isto.

'Drago mi je da smo se okupili na tom dostojanstvenom sjećanju na našeg Pređu. Bio je jedinstvena pojava ne samo u kazališnom svijetu, nego i u cijeloj Hrvatskoj. Pređo je neponovljiva osoba i uvijek ću se sjećati druženja s njim kod mene ili kod njega u stanu, na predstavama, u Zagvozdu i brojnim drugim prilikama. Njegov cijeli život bio je šaljiva zbilja ili ozbiljna šala. Jučer smo skupljali novac za pomoć Društvu za zaštitu životinja u Dubrovniku. Sigurni su da bi se to svidjelo Pređi jer njegov Puto sad živi u Dubrovniku kod njegove sestre', izjavio je Vedran Mlikota.

Autor i urednik emisije 'Kućni ljubimci' Pređe se prisjetio fotografijama i videom s gostovanja u njegovoj emisiji.

Glumca Predraga Vušovića publika najviše pamti po ulozi Gazde iz serije 'Bitange i princeze', filma 'Kako je počeo rat na mom otoku' te predstava kazališta Gavella i Dubrovačkih ljetnih igara.

prva petoljetka bez Pređe :(

Posted by Danilo Serbedzija on 17. veljače 2016

Prije 5 godina, 17.02.2011. napustio nas je dragi Predrag Vušović - Pređo. Zadnji televizijski nastup i snimanje imao je u emisiji Kućni ljubimci.

Posted by Antun Ponoš on 17. veljače 2016

Eto, prošlo je već pet godina kako jednog od meni najdražih ljudi nema među nama. Svake godišnjice sam stavio ovu pjesmu...

Posted by Dražen Ferenčina on 17. veljače 2016