PRAVO NA DOM

I Helena Šopar protiv deložacije

26.03.2015 u 19:28

Bionic
Reading

Iako već godinama živi na relaciji London-New York, jedan od najuspješnijih hrvatskih modela u svijetu uvijek prati što se događa u domovini. Ovaj put na svom je profilu na Instagramu dala podršku obitelji Cvjetković sa zagrebačkog Bukovca, koju je policija već nekoliko puta pokušala deložirati iz doma

Ljepotica porijeklom s Paga, Helena Šopar, jedna je od rijetkih manekenki koja je odlučila javno dići svoj glas protiv nepravde. Već godinama živi na relaciji London-New York, no uvijek vrlo dobro zna što se događa u Hrvatskoj. Na svom profilu na Instagramu i na Facebooku Helena je poput mnogih u Hrvatskoj rekla što misli o deložaciji deveteročlane obitelji Cvjetković sa zagrebačkog Bukovca. Policija ih je nekoliko puta pokušala deložirati,  no aktivisti Živog zida i prijatelji obitelji to su uspjeli spriječiti.

Cvjetkovići su u probleme zapali devedesetih, kada je oca prevario poslovni partner, nakon čega mu je blokirana imovina te je uslijedio stečaj. Partner je osuđen na pravomoćnu zatvorsku kaznu, a banka je 'sjela' i na polovicu kuće u vlasništvu majke koja nije bila predmet hipoteke. Ona je tužila banku i dobila dvije presude u svoju korist – na Općinskom i na Županijskom sudu.


Posljednji pokušaj deložacije Cvjetkovića zbio se prije dva dana. Policija nije došla, već je javljeno kako su odustali od deložacije jer za to ne postoje adekvatni uvjeti.