'POZITIVAN KONCERT' U CIBONI

Hugh Cornwell i Laibach protiv AIDS-a

22.11.2010 u 11:17

Bionic
Reading

Nastupaju Laibach, Hugh Cornwell, Let 3, TBF, Lollobrigida i Kinoklub, a koncert se održava u povodu Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a

U povodu Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a u zagrebačkoj Ciboni će se u nedjelju, 5. prosinca, održati veliki koncertni spektakl na kojem će nastupiti TBF, Let 3, Hugh Cornwell (ex-The Stranglers), Laibach, Lollobrigida i Kinoklub. Koncert će se održati u organizaciji HUHIV-a (Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa), nevladine, nepolitičke i neprofitne udruge koja se bavi prevencijom, edukacijom i pomoći oboljelima od HIV-infekcije, AIDS-a i virusnog hepatitisa te kompanije Grano Promotion koja se bavi organizacijom rock koncerata.

Koncert u povodu Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a održavao se prethodnih pet godina u zagrebačkoj Tvornici, a ove godine koncert se seli u Cibonu, uz veći broj izvođača, uz podršku Ministarstva zdravstva te uz pomoć generalnog sponzora Plive tako da koncert nosi naziv Pozitivan koncert Powered by Pliva.

Na ovom koncertu grupa Let 3 nastupit će sa zborom što je do sada viđeno samo jednom u njihovoj karijeri, na koncertu u riječkoj Harteri 2007, tako da će najveći dio publike prvi put vidjeti Let 3 u ovakvom izdanju.

Pet i pol mjeseci nakon nastupa na INmusic festivalu i nakon objavljivanja unplugged albuma 'Perpetuum Fritule' vrijeme je da TBF ponovno nastupe pred sedam tisuća gledatelja što su svojim posljednjim albumom sigurno i zaslužili.

Raspored nastupa:

19.00Kino klub
19.40Lollobrigida
20.25Hugh Cornwell
21.45Let3
23.05Laibach
00.25 TBF

Hugh Cornwell, pjevač čuvenog punk benda The Stranglers, sa svojim novim bendom nastupio je u ožujku ove godine u Tvornici, a sad se opet vraća u Zagreb, što će biti njegov četvrti nastup u Hrvatskoj (dvaput je svirao sa Stranglersima).

Nakon dvije godine kultna slovenska grupa Laibach nastupa u Zagrebu. Osim što ovim koncertom započinju europsku turneju po cijeloj Euopi, u Zagrebu će, i to u HDLU, u to vrijeme biti otvorena izložba 'Apologija Laibach' koja se bavi mitologijom grupe Laibach, koja je u prvoj polovici osamdesetih lansirala pokret Neue Slowenische Kunst. Grupa Laibach u Zagrebu nije samostalno izlagala od inkriminirane izložbe 1983. u Galeriji PM, koja je nakon tri dana zatvorena zbog političke intervencije tadašnje partijske organizacije unutar HDLU-a.

Ako je Lollobrigida dovoljno dobar bend da bi nastupio na main stageu Exita u Novom Sadu, onda je i više nego dobra za nastup na Pozitivnom koncertu Powered by Pliva gdje će koncertnu promociju doživjeti novi singl 'Bivša djevojka'.

Kada je pop punk bend Kino Klub u svibnju objavio svoj debi album 'Ajmo klinci', dobio je izvrsne kritike. Dubravko Jagatić je na ovom portalu napisao: 'Dobili smo prvi pravi pop punk bend koji kvalitetom nimalo ne zaostaje za svojim uzorima kao što su Blink 182, Sum 41, Alien Ant Farm...' Bolja preporuka nije potrebna.