ROVINJ JAZZ FESTIVAL 2015.

Hrvatska premijera albuma 'Celloverse' 2Cellosa

14.07.2015 u 20:10

Bionic
Reading

Najpopularniji violončelistički dvojac današnjice 2Cellos, 24. srpnja stiže u Rovinj, gdje će u bivšoj Tvornici duhana, u sklopu Rovinj Jazz Festivala, predstaviti premijerno pjesme s hvaljenog, aktualnog albuma 'Celloverse'

Pjesme s novog albuma već su imali prilike čuti obožavatelji diljem svijeta, od Amerike preko Njemačke do Japana, u kojem su rasprodali 13 koncerata na kojima ih je vidjelo gotovo 35 tisuća obožavatelja. Trenutačno su u Hong Kongu, 16. srpnja nastupaju u Singapuru.

Bez obzira na svjetsku popularnost i krcat raspored, Stjepan i Luka s nestrpljenjem iščekuju kratak povratak kući i nastup pred domaćom publikom u Rovinju. Nakon toga nastavljaju s turnejom (Italija, Brazil...).

2Cellos su u srpnju 2013. održali koncert za pamćenje u pulskoj Areni, u Stjepanovom rodnom gradu. Dvije godine kasnije, samo nekoliko mjeseci od izdavanja novog albuma, Rovinj Jazz Festival ugošćuje slavne violončeliste. Virtuozne interpretacije poznatih pop / rock hitova i nevjerojatna energija Luke Šulića i Stjepana Hausera, jamac su vrhunskog koncerta i zabave koja se ne propušta.

Album Celloverse (Portrait/Menart), koji je objavljen početkom godine uključuje 13 pjesama, među kojima 'Thunderstruck' (AC/DC), s više od 42 milijuna pogleda, 'Wake Me Up' (Avicii), 'They Don´t Care About Us', 'I Will Wait' (Mumford & Sons), 'The Trooper' (Iron Maiden), 'Shape of My Heart' (Sting), 'Hysteria' (Muse), za koji je spot snimljen na odjelu za psihijatriju pulske bolnice. Album uključuje i njihovu autorsku pjesmu 'Celloverse' te pjesmu 'Live and Let Die' Paula McCartneyja, na kojoj gostuje slavni pijanist Lang Lang.

2CELLOS - Celloverse

Nedavno su objavili i novi spot za autorsku pjesmu 'Celloverse'

Prethodni album 'IN2ITION' producirao je legendarni Bob Ezrin (Pink Floyd, Deep Purple...), dok produkciju novog albuma potpisuju sami violončelisti, Luka Šulić i Stjepan Hauser.

 

Fascinantna glazbena priča

Prije četiri i pol godine 2Cellos na YouTubeu objavljuju videospot za pjesmu 'Smooth Criminal', koju u originalu izvodi Michael Jackson. Uslijedile su simpatije milijuna obožavatelja diljem svijeta i veličanstveni glazbeni put: turneja sa Sir Eltonom Johnom, suradnja s glazbenim veličinama kao što su Red Hot Chili Peppers i Queens of the Stone Age, nastupi u najprestižnijim koncertnim dvoranama, na ceremoniji Emmy,... O popularnosti mladog dvojca govori i činjenica da je u Japanu 20. siječnja proglašen 2Cellos Danom.


Koncert u ex TDR-u počinje u 21 sat. Ulaznice potražite na prodajnim mjestima sustava Eventim i online putem eventim.hr. Cijena ulaznice je 260 kuna. U prodaji je isključivo jedna kategorija ulaznica – stajanje.