ZA KRAJ FESTIVALA

Hartera završila gužvom zbog Trentemøllera

17.07.2011 u 17:56

Bionic
Reading

Gužva koja se stvorila na Tuborg main stageu za vrijeme nastupa Trentemøllera dovoljno govori o popularnosti ovog multitalentiranog producenta i izvođača i njegovih pratećih glazbenika

Nažalost, svemu dobrom dođe kraj pa je tako došao i kraj ovogodišnjeg Hartera festivala. Hartera je ponudila pregršt popularnih i talentiranih glazbenika koje se nikako nije smjelo propustiti. Od mladih, još uvijek neafirmiranih uzdanica pa sve do dokazanih virtuoza, svatko je ponudio najbolje što zna, a pozitivne reakcije i opće odobravanje govori o kvaliteti subotnjeg line-upa. Osim glazbenog dijela, vrlo je maštovito osmišljen i vizualni identitet. Od chill-out floora pa sve do samog ulaza u prostore Hartere moglo se vidjeti mnoštvo originalnih instalacija koje su savršeno upotpunile glazbeni dio programa.

Lijepo je vidjeti da na Hrvatskoj sceni postoji još jedan bend koji može konkurirati pop bendovima na globalnoj razini. Nipplepeople su svojim nastupom pokazali da je live izvedba najbolji način da ih se doživi u punom sjaju. Vrckava pjevačica i DJ digli su publiku na noge od samog početka.

Nakon njih pozornicu je zauzela još jedna domaća skupina koja elektro/pop/punk melodijama i ritmovima osvaja domaće i strane goste koji, neopterećeni jezičnom barijerom, uživaju u glazbi i energičnom vizualnom performansu Ide Prester i Petre Cigoj

Lollobrigida je sa svoja dva albuma uspješno zagrijala pozornicu za dugo očekivanog Trentemøllera. Gužva koja je nastala na Tuborg Main stageu dovoljno govori o popularnosti ovog multitalentiranog producenta i izvođača i njegovih pratećih glazbenika. Bez obzira na vrućinu i nedostatak zraka u prostoriji, posjećenost je bila tolika da se nije moglo ući ni izaći do samog kraja. Audio-vizualni spektakl koji su priredili ovi danski umjetnici teško je opisati riječima, dovoljno je reći da ovaj nastup zasigurno spada među najbolje koje je Hartera dosad imala. Radosna lica koja su okružila pozornicu dovoljan su dokaz da su harterovci ove godine usrećili brojne audiofile. Odmah pri početku prve pjesme dalo se naslutiti da će Trentmoller biti prvo ime ovogodišnje Hartere te je u istom tonu i nastavio: kombinacija sjetnih pasaža, mračnih i melankoličnih melodija te ritmičke eksplozije pokazala se kao pun pogodak!

Nastavak glazbenog performansa pripao je francuskom producentu i DJ-u Brodinskom koji se nije obeshrabrio prethodnom ekstazom koju je ostavio Trentmoller. Brodinski je zapalio publiku svojim agresivnim, noisy technom i teškim bass linijama, uzrokujući potpuni kaos na plesnom podiju. Sada znamo zašto je Brodinski toliko cijenjen i hvaljen na svjetskoj elektroničkoj sceni: osim što njegova pojava stvara neizmjernu količinu pozitivne energije u prostoru, njegova glazba uspjela je razbuditi i najumornija tijela koja su skeptično čekala Trentmollerovog nasljednika.