SVI U RIJEKU

Hartera – jedinstveni festival s vrhunskim programom

05.07.2011 u 08:41

Bionic
Reading

Jedan od 10 najboljih malih festivala u Europi po mišljenju European Festival Awards, koji, kažu oni koji ga znaju u dušu, ne razumiješ ili ga obožavaš, ove godine ulazi u sedmu godinu postojanja te nudi izuzetno bogat i raznolik program

Hartera je propala riječka tvornica papira koju je skupina entuzijasta odlučila oživjeti i obogatiti je različitim kulturnim sadržajima. Malo tko se nadao da će kroz godine volontiranja Hartera postati sinonim za vrhunski glazbeni festival jedinstvene atmosfere i šarma koji sve više prepoznaju i gosti iz inozemstva. Uostalom, više od 30.000 posjetitelja, koji su prodefilirali proteklih šest godina i doživjeli nastupe 200-tinjak izvođača iz cijelog svijeta, posvjedočit će da je to istina. Specifičan odnos prema izvođačima koji su razvili organizatori, ali i publika postao je svojevrsni zaštitni znak festivala na kojem u sitne sate možete te iste izvođače umjesto na pozornici vidjeti na plesnom podiju među publikom. Istovremeno, ambijent je preuređen u jedinstveni interijer specifične scenografije koju ćete teško doživjeti na nekom drugom mjestu.

I ove će godine ambijent stare tvornice papira ispuniti zvuci izuzetnih glazbenih zvijezda kao što su vrhunski danski elektroničari Trentemoeller LIVE ili Hercules and Love Afaire, James Jolden, Brodinski, DJ Feadz, Fairmont, Photek, Pearson aka Ramadanman, Ikonika, Scratch DVA itd. Međutim, to su samo oni koji dolaze iz inozemstva. Hrvatska i regija šalju svoje zvijezde u Rijeku: Hladno pivo, Pasi, Diskurz, Krešo i kisele kiše, Petar Dundov, Elemental, Kawasaki 3P, Električni orgazam, Eddy Ramich, Lollobrigida, Goribor, Multnietnička atrakcija, NipplePeople, Grč, Klaus, Aeon, Iggy Dub.

Ove godine Hartera priređuje nulti dan 14. srpnja koji će vas koštati 99 kuna, a doživjet ćete u punom sjaju Hladno pivo, koje promovira svoj aktualni album 'Svijet glamura', Pase, koji su mnoge oduševili svojim scenskim nastupom i iskrenom žestinom svirke, hvaljene debitante Diskurz i Krešu i kisele kiše. Glavni program Hartere održava se u petak i subotu, 15. i 16. srpnja, na kojem ćete doživjeti sve ostale navedene izvođače, a za oba dana platit ćete 220 kuna. Samo za petak ulaznica stoji 100 kuna, a samo za subotu 160 kuna. Zanima li vas još koji podatak vezan za Harteru, ovdje ga možete saznati:

http://www.facebook.com/hartera
http://twitter.com/HarteraFestival