POVRATAK ČAROBNJAKA

'Harry Potter i princ miješane krvi'

03.07.2009 u 12:21

Bionic
Reading

Warner Bros. Pictures predstavlja, u produkciji kompanije Heyday Films, film 'Harry Potter i princ miješane krvi', šesti nastavak filmske franšize o Harryju Potteru, koja se temelji na popularnim romanima spisateljice J. K. Rowling. U glavnim ulogama ponovo se pojavljuju Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson kao Harry Potter, Ron Weasley i Hermione Granger, koji se nakon povratka lorda Voldemorta suočavaju s novim izazovima i opasnostima. Film u naša kina dolazi 23. srpnja, a dotad na našim podstranicama saznajte sve što vas zanima o filmu

Ohrabreni povratkom lorda Voldemorta, Smrtonoše haraju i u bezjačkom i u čarobnjačkom svijetu, a Hogwarts više nije sigurno utočište kakvo je nekoć bilo. Harry sumnja da nove opasnosti vrebaju unutar dvorca, ali Dumbledore je odlučan u tome da će ga pripremiti za konačnu bitku za koju zna da će se ubrzo odigrati. Potrebna mu je Harryjeva pomoć kako bi otkrio način na koji će poraziti Voldemorta - a radi se o ključnim informacijama koje zna samo bivši profesor čarobnih napitaka u Hogwartsu, Horace Slughorn. S time na umu, Dumbledore se koristi manipulacijama kako bi svog kolegu nagovorio da se vrati na svoje staro mjesto i obećava mu više novca, veći ured i priliku da podučava slavnoga Harryja Pottera.

U međuvremenu, učenike napada jedan potpuno drukčiji protivnik - tinejdžerski hormoni. Harryjevo dugogodišnje prijateljstvo s Ginny Weasley prerasta u nešto dublje, ali prepreka između njih dvoje je Ginnyin dečko Dean Thomas, a njezinog starijeg brata Rona nećemo ni spominjati. Ali Ron ima i vlastitih ljubavnih briga. Lavender Brown ga obasipa komplimentima, a Hermione umire od ljubomore, iako je odlučna u tome da mu neće pokazati svoje osjećaje. Međutim, kutija čarobne čokolade završava u krivim rukama i stvari kreću u potpuno novom smjeru.

Dok ljubav cvjeta, jedan učenik ostaje suzdržan zbog puno važnijih stvari koje ima na umu. Odlučan je u tome da iza sebe ostavi trag, iako će to biti vrlo mračan trag. Ljubav je u zraku, ali tragedija je na pomolu i Hogwarts možda nikad više neće biti isti.