KONCERTNA POSLASTICA U AQUARIUSU

GusGus dolaze rasplesati Zagreb!

20.08.2012 u 10:58

Bionic
Reading

Nakon izvrsnog ljetnog nastupa na Harteri, koji je oduševio sve prisutne, trenutno izrazito popularni GusGus nastupit će 16. listopada u zagrebačkom klubu Aquariusu

GusGus nose titulu jednog od najatraktivnijih izvođača ovog ljeta te će sve prisutne u Aquariusu podsjetiti zašto je to tako. U listopadu ćemo se još jednom sjetiti ljeta uz nordijsku elektroniku GusGusa koji su savršena uvertira za početak jesenske sezone dobrih koncerta i partyja!

Islandski bend GusGus u 17 godina postojanja publici može ispričati bogatu i zanimljivu priču. Bend je osnovan 1995. godine u Reykjavíku kao rezultat kolektiva koji su tvorili različiti umjetnici kao što su Daniel August, DJ Herb Legowitz, snimatelj Stephan Stephensen, glazbenik Birgir Pórarinsson, producent Baldur Stefánsson i još šest drugih izvođača koji su tada zajedno sudjelovali na filmskom snimanju. Članovi benda su se nekoliko puta mijenjali, a od 2009. godine stalni članovi su President Bongo Stephan Stephensen), Biggi Veira i Daniel August.

Konstantno kreativno aktivan, genijalni trojac je u posebno dizajniranom studiju snimio trenutno aktualan album 'Arabian Horse'. Ovaj dance-pop album podsjeća na ranu house glazbu iz devedesetih, ali zadržava suvremenost i urbanost u maniri Massive Attacka. Nesumnjivo, GusGus su na svom osmom albumu našli pravi spoj moderne pop glazbe i elektronskih ritmova klupske scene. Uz elektronske zvukove, pjesme su prepune uzbudljivih trenutaka, dobrog popa i soula. 'Arabian Horse' opisan je kao povratak njihovim glazbenim korijenima. Promociju albuma održali su u avionu na visini od deset tisuća metara te tako napravili korak dalje u svojoj originalnosti i kreativnosti. No iako je razvojem tehnologije elektronska glazba vrlo napredovala, GusGus se ne prilagođavaju prolaznim trendovima te i dalje koriste analognu opremu te tako kreiraju pravi elektronski zvuk.

Uz njihovo ime veže se pojam techno soul koji su sami izmislili jer brojni glazbeni kritičari nisu znali u koji glazbeni žanr da ih svrstaju. 'Nama techno nije samo udaranje, za nas je to glazba s dušom, izvrsno ukomponirana s drugim glazbenim žanrovima, neovisno o tome radi li se o jazzu ili drugom house smjeru glazbe', kaže President Bongo.

Ulaznice za koncert kreću u prodaju 22. kolovoza na svim prodajnim mjestima sistema Eventim te online na Eventim.hr. Najbrži glazbeni ljubitelji željni dobre zabave svoju ulaznicu mogu kupiti već za 80 kuna. Na sam dan koncerta, ukoliko ih još bude u prodaji, cijena ulaznice bit će 150 kuna. Organizatori napominju da će u prodaju biti pušteno 600 ulaznica, zato požurite po svoju kartu.

Tko je imao priliku vidjeti i čuti ih uživo, zna koliko snage i osjećaja mogu prenijeti za vrijeme svog nastupa. Kako je to bilo na ovogodišnjoj Harteri, pogledajte ovdje:

GusGus - Hartera 2012.
205547,200192,190444,205355