SVE SPREMNO ZA SPEKTAKL U SPLITU

Guetta u 'najvećoj mediteranskoj diskoteci'

  • Autor: Damir Petranović
  • Zadnja izmjena 27.07.2011 12:17
  • Objavljeno 27.07.2011 u 11:30
David Guetta

David Guetta

Izvor: Sipa Press / Autor: VILLARD/NIVIERE

Nekoliko dana uoči subotnjeg spektakularnog koncerta Davida Guette na splitskom Žnjanu, gdje se očekuje od 20 do čak 50 tisuća ljudi, u javnost su procurili detalji gostovanja svjetski poznatog DJ-a. U Splitu će biti smješten u hotelu Lav, koji će stoga imati poseban režim kretanja i osiguranja na cijelom katu, a za prijevoz gradom bit će zadužena dva luksuzna Jaguara sa zatamnjenim staklima

Guetta dolazi u Hrvatsku sa suprugom Kathy pa će se nakon žnjanskog koncerta odmarati nekoliko dana. Krstarit će jahtom po obali, a na njegovoj listi želja sve su same dalmatinske delicije - od paškog sira i salate od hobotnice do crnog rižota, škampa na brudetu i dalmatinske rožate. Posebna Guettina želja su hrvatska vina, koja su ga i prilikom prošlih dolazaka oduševila pa ih je redovito nosio sa sobom kao suvenire.

Uoči žnjanskog koncerta zvijezda večeri pripremat će se u hotelu Radisson Blu, a u jednoj od njegovih dvorana za njega će biti postavljeni oprema i ozvučenje. Guettin produkcijski tim pak 24 sata prije koncerta preuzet će kompletnu tehniku i ozvučenje na Žnjanu te ih prilagoditi i pripremiti za nastup. Sam Guetta inzistira da se sva tehnika koja se koristi na njegovim turnejama, od opreme i ozvučenja do golemih ekrana, rasvjete i scene, po mogućnosti nabavlja od lokalnih dobavljača da bi se smanjilo onečišćenje i osigurala veća mobilnost turneje.

Subotnji koncert u Splitu, najavljuje se, bit će najveća mediteranska diskoteka na otvorenom. Pozornica će biti podijeljena na dva floora, uz dva videozida, jedinstveni light show sa stotinu moving headova i dva specijalizirana robota kryomana. Bit će izmijenjena kompletna prometna regulacija u tom dijelu grada, organiziran je besplatan prijevoz od centra do Žnjana, a osim na kopnu, posebne policijske patrole kontrolirat će i morski pristup te ulazak posjetitelja u more. Angažirano je čak tri tisuće redara.

Ulaznice se još uvijek mogu kupiti na www.eventim.hr, a prodajna mjesta bit će organizirana i na samom Žnjanu dan uoči koncerta (petak) te u subotu, na dan koncerta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi