LJETNA POSLASTICA

Gossip i Wolfmother stižu na Exit

07.02.2012 u 13:05

Bionic
Reading

Za sve ljubitelje dobre glazbe, zabave i tuluma Novi Sad će biti ljetno odredište, jer tamo se održava glazbeni festival Exit, a svoj nastup su potvrdili Gossip i Wolfmother

Gossip stiže na Exit na main stage u četvrtak, 12. srpnja 2012. godine. Karizmatična Beth Ditto i njezini kolege iz benda u Novi Sad donose moćni i zavodljivi post punk rock zvuk i poseban muzički stav koji su predstavili već prvim taktovima hita ’Standing in the Way of Control’. Još jedno svježe i uzbudljivo ime stiže na Petrovaradinsku tvrđavu. Wolfmother, australski bend koji mnogi hrabro uspoređuju s grupama Black Sabbath, Led Zeppelin i Deep Purple, nastupit će u nedjelju, 15. srpnja, na glavnoj festivalskoj pozornici.

Spajajući soul i punk, nevjerojatan glas Beth Ditto s buntovnim stavom antiheroine suvremenog doba, i zarazni plesni ritam, Gossip su vrlo brzo stekli obožavatelje s najrazličitijim glazbenim ukusom. Njihov treći album ’Standing in the Way of Control’ probio ih je u muzičku elitu, a uslijedile su intenzivne turneje širom svijeta. ’Music For Men’ su objavili 2009. godine, i to prvi put za major label, a hitovi s ovog albuma poput ’Heavy Cross’ i ’Love Long Distance’ ponovo će pretvoriti main stage na Exitu u uzbudljivi plesni podij. Gossip uvelike rade na novom albumu, koji će objaviti neposredno prije svog nastupa u Novom Sadu.

Gossip

Svojim retro heavy rock stilom i odanošću zvuku i lirici sedamdesetih, Wolfmother su vrlo brzo našli put do publike. Od prvog albuma koji je objavljen 2004. godine, do priznatog drugog izdanja pod nazivom ’Cosmic Egg’, prešli su uzbudljiv put ovjenčan priznanjima i nagradama poput Grammyja za hit ’Woman’. Dosad su odsvirali više stotina koncerata širom sveta, a publika na Exitu saznat će zašto njihova muzika koja je ultimativna mješavina hard rock, grunge i funk rock zvuka rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

Svoj nastup na ovogodišnjem festivalu Exit koji će se održati od 12. do 15. srpnja već su potvrdili legendarni New Order, world music senzacija Buraka Som Sistema, a Dance Arena ugostit će poznatu etiketu Cadenza Records. Tom prilikom u Novi Sad stižu Luciano, Reboot, Kenny Larkin, Robert Dietz i Maayan Nidam.