TURSKA AVANTURA

Goran Karan u Istanbulu pronašao prezimenjaka - Karana

07.10.2016 u 07:11

Bionic
Reading

Nakon davnog nastupa na Eurosongu 2000. godine, kad je publiku u Istambulu osvojio pjesmom 'Kad zaspu anđeli', Goran Karan je u Turskoj rado viđen gost. Danas iza sebe ima brojne nastupe u toj zemlji, a svaki posjet iskoristi i za privatni užitak. Tako je bilo i prošlog tjedna

Iako je ondje boravio poslovno, svoj boravak u Turskoj iskoristio je za privatnu uživanciju, a fotografije koje su oduševile njegove fanove sa svog najnovijeg putovanja Goran Karan je objavio na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

'Taj dašak Orijenta je sjajan jer sama geografska pozicija u kojoj imaš most koji spaja Europu i Aziju vidljiva je u svemu, arhitekturi, mirisima, zvuku... Sviđa mi se ta kultura. Recimo, njihova čaršija Kasai ne može se usporediti ni s jednim trgovačkim centrom jer je ondje sve osobnije. Razgovaraš, upoznaješ se s ljudima i na kraju popiješ čaj. Bog voli šarenilo, a i ja', smije se pjevač. Dodaje kako ga svaki put oduševi turska gostoljubivost i susretljivost.

Bez obzira na nedavne terorističke napade, kaže da nije osjetio nikakvu napetost ni strah. 'Sigurnost mi se čini savršena jer ljudi hodaju bez straha, opušteno i mirno, vibra je super', pojasnio je.

Među ostalim, u Istanbulu je posjetio trgovinu glazbenim instrumentima te je pokušao svirati njihovo tradicionalno žičano glazbalo oud, čuvenu Aju Sofiju, Plavu džamiju, a u knjižari je pronašao knjigu svog prezimenjaka. Pjevač i sam trenutno piše knjigu u koju će pretočiti svoje iskustva i znanja koja je stjecao tijekom 25 godina bavljenja glazbom.


Pjevač se iznenadio kad je vidio knjigu sa svojim prezimenom


U Istanbulu je zasvirao njihov tradicionalni žičani instrument oud


Goran Karan je bio i u čuvenoj Aji Sofiji