VEDRAN MLIKOTA

'Goran je ostao jednostavan, kakav je uvijek i bio'

31.01.2016 u 21:01

Bionic
Reading

Dolazak Gorana Višnjića u Zagreb razveselio je njegove prijatelje koji su jedva dočekali da međusobno podijele novosti iz profesionalnog i privatnog života, sve ono što im se dogodilo od njihova posljednjeg susreta kada je Višnjić bio u Hrvatskoj. Među njima je i jedan od najbližih prijatelja, Vedran Mlikota koji se s glumcem s holivudskom karijerom druži već 25 godina

'Kako je Goran trenutno u Zagrebu zbog svojih obaveza, bilo je vremena i za naš susret. Družit ćemo se još narednih dana, a neke večeri vidjeli smo se nakon predstave 'Hamlet u Mrduši Donjoj'. Za tu predstavu nas veže sudba. U njoj danas glumimo Goran Navojec, koji glumi Bukaru, i ja koji glumim Mačka, dok smo Goran Višnjić i ja glumili Amleta u staroj 'Mrduši' prije 10-ak godina, ulogu koju smo odigrali 219 puta, kada je s nama u postavi bila prava reprezentacija hrvatskog glumišta: Mustafa Nadarević, Vanja Drach, Ivo Gregurević, Sreten Mokrović, Špiro Guberina, Vlasta Knezović, Vera Zima, Ivan Brkić, Linda Begonja, Katarina Bistrović-Darvaš, Antun Tudić. Rijetko se okupi tako dobra ekipa. Prije nekoliko dana Goran i ja podružili smo se i nasmijali evociravši uspomene', ispričao nam je Vedran Mlikota.

Iza dugogodišnjih prijatelja su brojna nekadašnja druženja za šankom kazališta Gavella, uživanja i zabava na kazališnim susretima Glumci u Zagvozdu.

'Doći u Zagvozd meni je kao doći kući u Šibenik. Ovdje su ljudi toliko gostoljubivi, a program koji slaže moj prijatelj Vedran Mlikota je ono najbolje što imamo u Hrvatskoj. Bez imalo kurtoazije mogu istaknuti da mi je ugodnije biti u društvu Zagvozđana, nego na nekom partyju u Londonu ili Parizu', svojedobno je izjavio Goran Višnjić.

Iako je iza njega zavidna holivudska karijera, glumac se prema svojim prijateljima nije nimalo promijenio. Uvijek je spreman za zabavu, smijeh i opuštanje u njihovu društvu.

'Malo je bahato gledao na nas, s visoka, jer je bio na balkonu (smijeh). Ma, Goran je ostao jednostavan i običan, kakav je uvijek i bio', kaže Vedran koji trenutno radi na predstavi 'Policija' Slawomira Mrožeka u satiričkom kazalištu Kerempuh, čija premijera se očekuje krajem veljače. Redatelj je Miran Kurspahić, a u njoj osim Vedrana glume Vili Matula, Borko Perić, Anita Matić, Damir Poljičak, Velimir Čokljat.

Najveći avanturist među glumcima opet se sprema na putovanje. Njegova ekipa na čelu s kapetanom Leom Lemešićem i brodom 'Dora', s kojom je u prosincu i siječnju trebao preploviti Atlantik, što mu je bila velika želja a nije mogao zbog kazališnih obaveza, upravo je doplovila do Trinidada i Tobaga.

'Za dva dana ide iz Zagreba jedan dio posade, na čelu s dr. Križom Katanićem, na ukrcaj u Tobago, tamo će biti na velikom tradicionalnom karnevalu i onda će ploviti Karibima pa sve do Jamajke i Kube, ali ja, na žalost, za sada ne mogu na put, moram i raditi nešto. (smijeh) Ja ću se sada malo baviti planinama. Do ljeta idem na Velebit nekoliko puta i na Triglav u Sloveniju, a na ljeto, ako Bog da, sa Stipo Božićem i još pokojim junakom na Mont Blanc, najviši vrh Europe', otkrio nam je glumac.


Goran Višnjić je glumio u predstavi 'Hamlet u Mrduši Donjoj' uz Vedrana Mlikotu i Mustafu Nadarevića