U KINIMA: 'LEGENDE U VEGASU'

Glumačke legende nasmijavaju

15.11.2013 u 09:06

Bionic
Reading

Usprkos sporim, dosadnim dijelovima ovo je uglavnom solidna obiteljska komedija

Naizgled samo kopija 'Mamurluka' za starije, 'Legende u Vegasu' zapravo je sasvim drugačija vrsta filma, staromodna romantična komedija (iako najave to možda ne naslućuju) s primjesama drame u kojoj se 'igra na sigurno'. Možda djeluje nepotrebno i dosadno zahvaljujući 'prožvakanoj' priči, ali većinu publike će solidno zabaviti i ostaviti sa zadovoljnim osmijehom na licu.

Glumačka postava koja uključuje Roberta De Nira, Michaela Douglasa, Kevina Klinea i Morgana Freemana u današnje vrijeme promašaja na žalost ne znači mnogo, ali na sreću publike, 'Legende u Vegasu' solidan je film u kojem se vrhunski glumci mogu iskazati usprkos nedostacima. Svakako, nije riječ o nezaboravnoj komediji jer nakon sjajnog uvoda dinamika humora brzo opada. Drugim riječima, zabava se često usporava zbog osrednje drame koju jedino možemo 'prožvakati' zahvaljujući iskusnim glumcima. Ukoliko bolje razmislimo, pred nama je uradak stvoren 'po receptu', s jasno, ali predvidljivo konstruiranim likovima i pričom. Ipak, redatelj Jon Turteltaub i scenarist Dan Fogelman uzimaju prožvakane ideje i kroje vedru cjelinu koja usprkos povremenoj dosadi nikada ne iritira gledatelja. Kao što je već spomenuto, najzaslužniji za gledljivost su glumci koji uistinu mogu od bilo kakve emotivne scene izvući uvjerljiv maksimum, čak uz osrednje napisan dijalog, ali to nije uvijek dovoljno, pogotovo u filmu u kojem se komedija često zanemaruje u korist slabe prijateljske ili ljubavne drame.

Zaključno, 'Legende u Vegasu' je vedra komedija bez inovacija i sporog tempa, u kojoj je humor često sličan formatu sitcoma. Zahvaljujući iskusnim glumcima i pametnom redatelju, dosjetke zabavljaju, ali dramski elementi usporavaju film i ukupno ga čine dosadnijim od očekivanog, što ga čini preporukom isključivo za kućno gledanje.