NIKAD BOLJI PROGRAM

Glazbene poslastice 10. Festivala tolerancije

04.04.2016 u 22:49

Bionic
Reading

Jubilarni nastavak Festivala tolerancije proslavit će se najjačim glazbenim programom do sada, s čak tri koncerta i tri klupska programa. Glavni gosti festivala su odlična Flo Real, izvrstan jazz sastav Kompost 3, romski bend Karavan Familia i zagrebački Jewsersi

Besplatne projekcije, predavanja, radionice, izložbe i razni edukacijski sadržaj samo su dio desetog izdanja Festivala tolerancije. Svake godine festival se trudi predstaviti što bolji glazbeni program s namjerom da se privuče što veći broj mlađe publike te da se javnosti predstave glazbeni izričaji poput klezmer glazbe, nastale kao spoj različitih kultura i tradicionalne židovske glazbe, koja uz ritmove jazza stvara ugodan plesni ritam i dobru atmosferu.

Osim dugogodišnjih gostovanja vrsnih klezmer bendova, festival se može pohvaliti i time da je filmski festival s najkvalitetnijim programom elektroničke glazbe, a ove godine najjače je ime Moodymannova Flo Real te će zatvoriti ovogodišnji Festival tolerancije.

Program u subotu 9. travnja u kinu Europa otvara koncert benda Jewsers, jedinog klezmer sastava na ovim područjima osnovanog 2002. godine u okviru Židovske općine Zagreb. Ulaz na koncert moguć je samo uz pozivnicu. Iste večeri u klubu Peper od 21 sat svojim će vas miksom funky breaksa, housea, nu disca, nu funka, glitch hopa, drum & bassa, afro beata, ethno fusiona i nevergreensa zabavljati DJ M.I.L.E. Uz njegov energičan nastup u Peperu, očekuje vas nastup Stanka Bondže, a ulaz košta 25 kuna.

U nedjelju 10. travnja u Swanky Monkey Gardenu od 21 sat očekuje vas austrijska jazz atrakcija Kompost 3. Ovaj divan, inventivan, progresivan i izuzetno zabavan bend postaje jedan od glavnih austrijskih muzičkih izvoza, a za svoj rad 2014. godine biva okrunjen s dvije izuzetno cijenjene nagrade kao što su Bremen Jazz Award i BAWAG P.S.K. Next Generation Jazz Award. Članovi Komposta 3 svoje instrumente koriste na vrlo maštovit i nekonvencionalan način te svojim nastupima prkose klasičnim jazz standardima. Svoju glazbu predstavili su svagdje, od Češke do Meksika, na najboljim svjetskim 'ne samo jazz' festivalima. Ulaz na njihov koncert je besplatan.

Kompost 3 - Piggy's ponies

U istom prostoru u utorak 12. travnja nastupit će Karavan Familia, ciganska glazbena skupina iz Mađarske koja svira tradicionalne glazbene aranžmane s individualnim efektima i zvukovima. Očekuje vas prava ciganska atmosfera s nešto Mississippi bluesa, flamenca, rumbe i istočnih korijena. Riječ je o pravoj pravcatoj obitelji koja želi popularizirati i sačuvati umjetničku i ljudsku vrijednost ciganske kulture. Njihov cilj je osvježiti cigansku folk glazbu spajajući tradicionalne i popularne elemente u svojoj glazbi. Veselje nakon koncerta, koji počinje u 21 sat, nastavit će se uz dvojac Goulash Diska, Ivu i Yvesa.

Karaván familia - Olyan mint te

Zvijezda večeri u petak 15. travnja na Closing partyju u klubu Super Super bit će austrijska DJ-ica Flo Real. Počevši kao dio poznatog Dub Cluba u Flex Clubu te kao warm up legendarnih Kruder&Dorfmeisterovih mjesečnih večeri G-Stone, Flo Real se 2010. pridružuje timu Mahogani i postaje ni manje ni više već Moodymanov aka Kenny Dixon Jr. tour manager i support DJ. Za Novu godinu imala je čak dva nastupa, prvi u New Yorku, a odmah poslije u Meksiku. Ove godine nastupit će na Dimensions Festivalu u Puli i na Soundwaveu u Gardenu, ali nastup u Festivalu tolerancije je ipak njezin premijerni nastup u Zagrebu. Očekujte ono najbolje što soul, boogie, funk, disco, house i old school hip-hop mogu ponuditi. Na zatvaranju festivala nastupit će još Jan Kinčl Zero (Cycle) i phillipe (CFSN). Limitiran broj ulaznica u pretprodaji po cijeni od 25 do 35 kuna potražite preko Entrio.hr-a.