BRITANSKI HIP HOP PIONIRI

Fun-Da-Mental pridružuje se lineupu Terranea

06.08.2013 u 14:10

Bionic
Reading

Terraneo festival predstavlja legendarne britanske glazbenike iz skupine Fun-Da-Mental koji se, nakon otkazivanja nastupa Azealie Banks, pridružuju lineupu Terraneo festivala. Sastav je poznat po energičnim nastupima koji spajaju glazbu Zapada i Istoka, po svom otvorenom političkom stavu i izraženom zagovaranju i pripadnosti islamizmu. Fun-Da-Mental je poznat kao azijski Public Enemy, a na Terra stageu će nastupiti prije headlinera The Prodigyja u srijedu, 7. kolovoza, u 22.45 sati. Ovaj dodatak zatvara lineup trećeg Terraneo festivala

Sastav Fun-Da-Mental stavlja naglasak na glazbu i kulturu Istoka i Zapada s elementima britanske elektronske scene kao i američkog militantnog hip hopa te indijskih, afričkih i world beat ritmova. Glazba sastava također uključuje mješavinu Indijske klasične i popularne filmske glazbe, marokanskih bubnjeva, Qawwali zvukova, islamskih napjeva i isprepliće dijaloge slavnih hindi filmova. Fun-Da-Mental je poznat po vatrenom antirasističkom stavu, a aktivni su i u održavanju mnogih antirasističkih događanja i koncerata.

Fun-da-mental - 'Country Man'

Nakon objave o Terraneo 2013. boat partyjima, kompletnom rasporedu izvođača i informacija o festivalu koji se održava u Šibeniku od 7. do 9. kolovoza, Terraneo je najavio još dobrih vijesti, pogotovo za one koji su ostavili kupnju ulaznica za zadnji čas. Dok većina festivala ima tendenciju povećavanja cijena ulaznica na ulazu na dane festivala, ove godine Terraneo će ostaviti iste cijene na vratima kao i prošle godine. Dakle, cijena festivalske ulaznice za vrijeme trajanja festivala iznosi 490 kuna, a cijena dnevne ulaznice250 kuna.

Kamp ulaznice ostaju 221 kunu bez obzira na datum kupnje. Ako još niste kupili svoju ulaznicu za kamp, preporučujemo da to učinite prije početka festivala u srijedu, 7. kolovoza, kako biste bili sigurni da imate mjesto, budući da je kamp je već otvoren.

Ako planirate kupiti ulaznice za vrijeme trajanja festivala, dođite ranije kako biste izbjegli gužve i bili sigurni da imate svoju ulaznicu. Blagajna na festivalskoj lokaciji bit će otvorena 24 sata na dan, od srijede, 7. kolovoza, do petka, 9. kolovoza. Također, podsjećamo da online kupovina ulaznica putem Eventim.hr više nije moguća, ali ulaznice se još uvijek mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima.