U KINIMA: 'ZAGORJELA LJUBAV'

Francuski romantični promašaj

16.12.2013 u 00:29

Bionic
Reading

Razočaravajuće dosadna i naporna romantična komedija

'Zagorjela ljubav' francuska je romantična komedija naizgled solidnog potencijala jer ipak nije riječ o tipično napuhanoj holivudskoj produkciji. Razvedeni bračni par koji se ne podnosi tumače kvalitetni glumci Danny Boon i Valérie Bonneton i dotični putuju kroz nekoliko zemalja prema Grčkoj na kćerkino vjenčanje, pritom upadajući u nevolje i stalne svađe. Zvuči kao dobar recept za komediju, ali na žalost, dobili smo prilično naporan uradak koji se u potpunosti može zanemariti.

Jedan od većih problema filma je lik Valérie Bonneton (bivša žena) koji je napisan izrazito negativno, bez ikakvih gledatelju simpatičnih karakteristika. Kako bi ovakva romantična komedija funkcionirala (nespojiv par opet se spaja), potrebna nam je barem nekakva razina razumijevanja zašto bi se ljubav 'rasplamsala', a ovdje smo jednostavno iživcirani, jer je lik Dannyja Boona gotovo potpuna suprotnost i jasna pozitivna ličnost. Zapravo priželjkujemo njihovo trajno razdvajanje, a priča se naravno razvija u drugom smjeru, pružajući nam često naporno iskustvo. Postoje solidne dosjetke, ali ima ih premalo u odnosu na loše ili jednostavno predvidljive. Raznolikost lokacija, zemalja u kojima se radnja odvija, donekle pomaže razbiti monotoniju i neiskusni (barem po rezimeu) redatelj Alexandre Coffre pruža nam vizualno raskošne kadrove brojnih krajolika. Ipak, ostatak je odrađen bez inspiracije, na što ukazuje i nedostatak konkretne atmosfere. Kada komedija unutar razumnog trajanja od 90 minuta djeluje 'rastegnuto', tada znamo da nešto nije u redu.

Ukoliko tražite kvalitetnu francusku komediju specifičnoga šarma, slobodno preskočite 'Zagorjelu ljubav' jer ne pruža ništa više od nekoliko dobrih dosjetki u odnosu na mnogo dosade i gnjavaže. Film je svakako gledljiv, ali pitanje je isplati li se 'izdržati' sat i pol do traljave završnice koja ne donosi zadovoljstvo.