DUGO OČEKIVANI

Foo Fightersi na jesen izdaju novi album i TV seriju

16.05.2014 u 20:18

Bionic
Reading

Alternativni rockeri Foo Fightersi potvrdili su detalje njihovog dugo očekivanog, osmog po redu studijskog albuma koji izlazi ove jeseni, a čije će nastajanje dokumentirati nova HBO-ova TV serija koju redateljski potpisuje osnivač benda, gitarist i pjevač Dave Grohl, piše Consequence of Sound

Novi, još neimenovani album nasljednik je onoga iz 2011. 'Wasting Light', koji je osvojio pet Grammyja, uključujući i onaj za najbolji rock album.
Izlazak albuma i TV serija koincidirat će s 20. godišnjicom benda.


Serija će dokumentirati snimanje albuma u različitim uvaženim studijima u osam različitih gradova - Chicagu, Austinu, Nashvilleu, Los Angelesu, Seattleu, New Orleansu, Washingtonu i New Yorku.

Po jedna pjesma snimljena je u svakom od tih gradova, na njima gostuju kultne glazbene ličnosti, a riječi za pjesme su napisane u ekperimentalnom stilu. Naime, Grohl nije zapisivao riječi do posljednjeg dana snimanja: stihovi su dolazili spontano, na samom kraju kao svojevrsni zaključak zbivanja tog dana, proživljenih emocija, iskustava i druženja.
Serije su prema Grohlovim riječima, ljubavno pismo povijesti američke glazbe.

'Svaka epizoda bavi se regionalnim identitetom svakog pojedinog grada - kako je pojedina regija oblikovala glazbenike te utjecajem koji su ti ljudi imali na kulturnu sliku njihovih rodnih mjesta. Istodobno će naglasiti njihovu zajedničku točku - svaki od tih umjetnika koji će se pojaviti u emisiji, neovisno o žanru ili mjestu, počeo je svoju karijeru kao prosječan klinac s univerzalnim snovima o stvaranju glazbe koji je kraju uspio', istaknuo je Grohl u priopćenju za javnost.
Prva epizoda serije bit će premijerno prikazana uoči bendove 20. obljetnice.