PRIJAVE TRAJU

Filmske radionice u Kinoklubu Zagreb

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.10.2012 16:33
  • Objavljeno 29.10.2012 u 16:33
kinoklub zagreb

kinoklub zagreb

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U utorak, 6. studenoga u 19 sati, u kinodvorani Kino kluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma 14., održat će se uvodno predavanje 'Radionice scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže'. Tijekom radionice stječu se mnoga znanja o procesu nastajanju filma i po njenom završetku postaje se članom Kinokluba Zagreb

'Radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže' je praktički i teorijski koncipirana oko procesa izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu cijeli proces, sve produkcijske i postprodukcijske faze izrade filma. Od ideje, scenarija, preko snimanja filma do montaže zvuka i slike u konačni proizvod koji se naziva film. Seminar se sastoji od tri osnovna dijela: režija, scenarij kamera, rasvjeta, montaža.

Svaki dio ima svog posebnog specijaliziranog predavača, tako da prvi dio - scenarij i režiju, predaje naš diplomirani redatelj Petar Orešković. Njegovi kratki filmovi već su u studentskim danima osvajali nagrade na međunarodnim festivalima, a kratki igrani film 'Ustaj Miro!' nagrađen je ove godine na filmskom festivalu u San Pedru u Kaliforniji i na festivalu Mediteranskog filma u Splitu. Radio je i na nekoliko igranih te dokumentarnih serija na televiziji. Kameru i rasvjetu predaje Almir Fakić, filmski i TV snimatelj, poznat i po režiji RTL-ove 'Policijske patrole', a montažu Staša Čelan koji je zaslužan za montažu dva dugometražna filma 'Da mi je biti morski pas' Ognjena Sviličića i 'Oxygen 4' Slobodana Jokića (Dan Oki).

Na samom kraju radionice polaznike čeka komisijski ispit te po položenom ispitu postaju članovi 82 godišnjeg Kino kluba Zagreb. Članstvo u KKZ-u podrazumijeva korištenje svih nemalih produkcijskih uvjeta, distribucije filmova kao i pohađanje naprednih radionica koje su za naše članove besplatne. Radionice pisanja scenarija, dokumentarnog, kratkog igranog filma, eksperimentalnog, trash i jednominutnog filma, samo su neke od njih, a njih vode vrhunski predavači kao što su Vladislav Knežević, Petar Orešković, Vladimir Gojun, Zvonimir Jurić, Jasna Žmak, Ljubo Zdjelarević, Mladen Burić itd.

Dodatne informacije mogu se saznati na potpuno neobveznom uvodnom predavanju gdje će biti prisutni svi predavači.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!