DEVET ODLIČNIH NASLOVA

Filmovi s Pula Film Festivala u MAXtv videoteci

18.07.2013 u 10:54

Bionic
Reading

Paralelno s trajanjem 60. festivala igranog filma u Puli (Međunarodni program od 13. do 27. srpnja, Nacionalni program od 20. do 27. srpnja) u MAXtv videoteci bit će dostupni filmovi iz oba festivalska programa

U Nacionalnom programu, zahvaljujući kojem se diči titulom najstarijeg nacionalnog filmskog festivala na svijetu, Pula od 20. do 27. srpnja očekuje rekordan broj od 14 hrvatskih filmskih naslova, a očekuje nas i 10 koprodukcija u kojima su nastupali hrvatski filmski umjetnici i korištene su hrvatske filmske lokacije. Atraktivni Međunarodni program u svom će trinaestom uzastopnom izdanju od 13. do 27. srpnja ponuditi filmske delicije sa svjetske festivalske trpeze, od probranih filmova iz programa festivala u Cannesu, Berlinu, Veneciji i Rimu do hitova za najširu publiku. U nastavku je izbor filmova iz oba programa koji će biti dostupni u MAXtv videoteci.

SVEĆENIKOVA DJECA, komedija, r. Vinko Brešan, glume: Krešimir Mikić, Marija Škaričić, Jadranka Đokić, Tihana Lazović, Senka Bulić, Ana Maras, Nikša Butijer, Dražen Kühn, Lazar Ristovski, Goran Bogdan, Zdenko Botić, Filip Križan


Kako bi povećao natalitet u malom mjestu na dalmatinskom otoku, mladi svećenik don Fabijan počinje bušiti zapakirane kondome. Zbog toga se udružuje s prostodušnim trafikantom i pomahnitalim apotekarom te oni zajedno potajno ukidaju svu kontracepciju na otoku. Nakon početnih uspjeha, mnogih poroda i vjenčanja stvari se počinju komplicirati. Naposljetku na otok dolazi biskup i sve postane potpuno ludo. U MAXtv videoteci od 22. srpnja.

ZAGONETNI DJEČAK, detektivski za djecu, r. Dražen Žarković, glume: Antonio Parač, Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Markovinović, Filip Ružić, Nina Mileta, Kristian Bonačić

Zagonetni dječak priča je o domišljatom i spretnom četrnaestogodišnjaku Koku koji uz pomoć prijatelja rješava novi misterij. Kokov prijatelj Tomo nedavno se doselio u grad i čezne za pustolovinama. Njihovu pažnju privuče novi učenik koji se neobično ponaša. Zajedno s Marijanom, prijateljicom iz razreda, korak po korak razotkrit će njegovu dobro čuvanu tajnu. Jesu li Koko i prijatelji dorasli tom zadatku? Hoće li miješanje u tuđe tajne ugroziti njihovo prijateljstvo? Je li rješenje strašnije no što su mogli pretpostaviti? U MAXtv videoteci od 23. srpnja.


ŠANGAJ, ljubavna drama, r. Marko Naberšnik, glume: Visar Vishka, Asli Bayram, Senad Bašić, Marjuta Slamič, Jasna Diklić, Miodrag Miki Trifunov, Bojan Emeršič, Saša Petrović, Vlado Novak, Ivo Ban, Anđelo Kontrec, Anja Gujt, Natalija Šarkezi, Rosana Šarkezi, Mišo Kontrec, Nina Glavač, Ivana Horvat, Emir Hadžihafizbegović

Lutvija Belmondo Mirga pripovijeda priču o četiri naraštaja svoje romske obitelji. Belmondo je romski kralj koji je odlučio izgraditi svoje romsko selo. Naziva ga Šangaj. Belmondo za život zarađuje krijumčarenjem, a njegova moć i utjecaj rastu. Na svoju stranu pridobiva lokalne političare i policiju, što ga čini nedodirljivim za ruku zakona. No tijekom raspada Jugoslavije krijumčarenje robe nadomješta krijumčarenje oružja... U MAXtv videoteci od 22. srpnja.


MAMA, VOLIM TE, obiteljska drama, r. Janis Nords

Dvanaestogodišnji Raimonds ima strogu i zahtjevnu majku koja ne samo da je preopterećena brojnim poslovnim obvezama, već i skriva vezu s novim dečkom zbog čega je često nema kod kuće. Kako bi je zadovoljio, Raimonds se istinski trudi svirati saksofon, majčin poklon, a vrijeme krati u druženju s problematičnim Peterisom. Prepušten sam sebi, Raimonds će uskoro upasti u neprilike i pobjeći od kuće, a i saksofon će biti ukraden te će njegov dugo očekivani koncertni nastup biti doveden u pitanje… U MAXtv videoteci od 15. srpnja.


NAJBOLJA PONUDA, ljubavna drama, r. Giuseppe Tornatore, glume: Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Sylvia Hoeks

Virgil Oldman traženi je voditelj aukcija koji se uz pomoć suradnika uspije po niskoj cijeni domoći brojnih iznimno vrijednih portreta žena. Kada ga tajanstvena mlada žena pozove da procijeni vrijednost namještaja u njenoj kući, njegov sređeni život okrenut će se naopako... U MAXtv videoteci od 22. srpnja.


STRAŽAR, kriminalistički triler, r. Michele Placido, glume: Daniel Auteuil, Mathieu Kassovitz, Olivier Gourmet

Kapetan Mattei sprema se uhititi zloglasnu bandu pljačkaša banaka, no jedan snajperist će s krova obližnje zgrade raniti veći broj policajaca i omogućiti pljačkašima da pobjegnu. Policija pokreće veliku potjeru, a napetost među odbjeglim kriminalcima sve više raste... U MAXtv videoteci od 23. srpnja.


JA I TI, drama, r. Bernardo Bertolucci, glume: Jacopo Olmo Antinori, Tea Falco, Sonia Bergamasco, Tommaso Ragno

Lorenzo, usamljeni četrnaestogodišnjak koji ima težak odnos s roditeljima i vršnjacima, za vrijeme školskog izleta na skijanje na tjedan se dana skrije u podrumu zgrade planirajući savršenu izolaciju uz omiljenu glazbu i knjige, no posjet starije sestre promijenit će sve... U MAXtv videoteci od 17. srpnja.


U KUĆI, triler, r. François Ozon, glume: Kristin Scott Thomas, Fabrice Luchini, Emmanuelle Seigner, Ernst Umhauer

Šesnaestogodišnji Claude voajerski će iskoristiti ulaske u kuću školskog kolege kojem daje instrukcije kao inspiraciju za literarne sastave. Njegov profesor bit će oduševljen kvalitetom njegova pisanja, ali Claudeov pristup izazvat će seriju neočekivanih događaja... Nagrade: Grand Prix u San Sebastianu i Nagrada FIPRESCI u Torontu. U MAXtv videoteci od 24. srpnja.


PRIJE PONOĆI, ljubavna drama, r. Richard Linklater, glume: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick, Xenia Kalogeropoulou, Walter Lassally

Gotovo dva desetljeća prošlo je otkako su se Amerikanac Jesse i Francuskinja Celine prvi put sreli, a devet godina nakon zadnjeg susreta s njima pratimo ih na ljetovanju u Grčkoj, na kojem razgovaraju o životu i ljubavi... U MAXtv videoteci od 24. srpnja.