MTV MOVIE AWARDS

Film 'Montevideo, Bog te video' trijumfirao na dodjeli nagrada

06.06.2011 u 13:13

Bionic
Reading

Na ceremoniji koja je organizirana u kazalištu Madlenianum u Beogradu, film Dragana Bjelogrlića odnio je titulu Najbolji film u regiji, a Nina Janković i Miloš Biković izabrani su za najbolju glumicu, odnosno glumca

Sinoć su prvi put dodijeljene Gorki list MTV Movie Awards 2011. Na ceremoniji koja je organizirana u kazalištu Madlenianum u Beogradu, film Dragana Bjelogrlića 'Montevideo, Bog te video' trijumfirao je u sve tri kategorije.

Koliko je regionalna publika aktivna, najviše govori činjenica da u glasanju za globalne MTV Movie Awards najveći broj glasova s teritorije Europe došlo iz Njemačke, a zatim iz regije, koju pokriva naš regionalni MTV - čak 22.379 ljudi je glasalo.

Voditeljica prve regionalne dodjele Gorki list MTV Movie Awards 2011 bila je Ida Prester, koja je svojim šarmom dala poseban pečat cijeloj ceremoniji. Pred publikom, koju su činile poznate osobe iz svijeta filma, muzike i mode, nastupio je popularni hrvatski pop sastav Jinx, Aleksandra Kovač, prva dobitnica MTV-jeve nagrade, oduševila je prisutne fantastičnom interpretacijom svoje pjesme, a atmosferu je dodatno zagrijao nastup makedonske grupe Bei the Fish i pop princeze Karoline Gočeve

Proslavljena slovenska glumica Katarina Čas i glumci Gordan Kičić i Stefan Kapičić uručili su nagrade pobjednicima u kategorijama za najboljeg glumica i najbolju glumcu, a u ime brenda Gorki list, nagradu za najbolji film dodijelio je Vojin Đorđević, direktor Grenkog lista licenciranje d.o.o.

Mlada ekipa glumaca iz filma 'Tilva Roš', izvela je kraći skeč, u kojem su na duhovit način odrepali svoje viđenje nominiranih filmova, što je naišlo na oduševljenje prisutnih.

U kategoriji Najbolji film nominirani su bili: slovensko filmsko ostvarenje 'Gremo mi po svoje', srpski filmovi 'Tilva Roš' i 'Montevideo, Bog te video', hrvatski kino-hit 'Šuma Summarum' i makedonsko ostvarenje 'Majki'.

Za nagradu za najbolju glumicu na Gorki List MTV Movie Awards nadmetali su se: hrvatska glumica Marija Škaričić ('Majka asfalta'), slovenska glumica Iva Kranjc ('Besa'), mlada srpska zvijezda Nina Janković ('Montevideo, Bog te video'), hrvatska glumica Lucija Šerbedžija ('Sedamdeset i dva dana') i diva srpskog glumišta Branka Katić ('Žena sa slomljenim nosom').

Konkurencija u kategoriji Najbolji glumac također je bila oštra; nominirani su bili hrvatski glumac Leon Lučev ('Na putu'); Nikola Rakočević ('Šišanje'), Miloš Biković i Petar Strugar ('Montevideo, Bog te video') i slovenski glumac Jurij Zrnec ('Gremo mi po svoje').