2. PROSINCA

Felver i Jogarde u goste pozivaju Auroru Halal

Aurora Halal

Aurora Halal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Masters

U petak, 2. prosinca 2016. u zagrebački Masters, Felver i Jogarde u goste pozivaju Auroru Halal iz New Yorka!

Aurora Halal multidisciplinarna je umjetnica čiji rad objedinjava poslove producentice, DJ-a, vizualne artistice te promotorice, a svaki je podjednako protkan pečatom eksperimentalnog pristupa radu.

Ova obožavateljica svega analognog posebno se istaknula kao glazbena producentica čija je glazba obilježena zvukovima hipnotičkog acida i electrom obojanim technoprodukcijom, a izdaje je na vlastitoj glazbenoj etiketi, Mutual Dreaming. Njenu glazbu često opisuju i kao portal za bijeg u nepoznato.

Bijeg u poznato ovoj svestranoj umjetnici svakako su dokumentarni filmovi o Morton Subotnick, izumitelju prvog modularnog sintesajzera, o Ceepahax Acid Crew, čiju režiju potpisuje upravo ona.

Kao video umjetnica, osim video umjetničkim instalacijama usmjerena je i ka video spotovima za imena poput The beautiful swimmers, Maximillion Dunbar i Marcus Mixxa.

Od 2011., Aurora Halal, obilazi Europu i SAD, nastupajući kao Dj na brojnim festivalima te gostujući u svjetski priznatim klubovima.

U ulozi promotorice pokrenula je i seriju brooklynskih događanja Mutual Dreaming, a također je suosnivačica festivala Sustain release koji je 2016. godine ugostio izvrsne glazbenike poput, DJ Sprinkles i Lena Wlikens.

Na još jednom glazbenom putovanju,uz Auroru nastupaju domaćini Felver i Jogarde, a cijena karte je 50 i 70 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!