FANTASTIKA, HORORI, AKCIJA...

Fantastic Zagreb donosi preko 25 žanrovskih filmova

21.06.2012 u 09:19

Bionic
Reading

Uz već najavljene naslove, zagrebački filmski festival Fantastic Zagreb objavio je i nekoliko novih poslastica

Prošli tjedan pisali smo o tome kako će svi posjetitelji festivala Fantastic Zagreb, koji se u kinima Tuškanac, kino Europa i Cineplexx Kaptol održava od 29. lipnja do 6. srpnja, moći gledati atraktivne naslove kao što su kubanska zombi-horor komedija 'Juan i živi mrtvaci', novi Coppolin 'edgaralanpoovski horor' 'TWIXT 3D', azijski spektakl 'Leteći mačevi zmajevih vrata 3D' i Carpenterov klasik 'Oni žive'.

Festival je sada najavio i niz novih naslova iz svog programa – tu su i američki triler 'Rez' ('Gut'), malezijska akcijska drama 'Bunohan', belgijski krimić 'Kod 37', kanadski SF-triler 'Iznad crne duge', španjolska SF komedija 'Izvanzemaljsko', estonski 'Iskušenja Sv. Ante', njemačko-švicarski film 'Blještavilo' koji će otvoriti festival pa čak i 'Pucanj u glavu', poznatiji kao 'Headshot', budistički-art-krimić proslavljenog tajlandskog redatelja Pen-Eka Ratanaruanga

Fantastic Zagreb Film Festival uz već postojeće programe (Panorama, Orient Express i Ponoćno ludilo) najavljuje i dvije nove programske sekcije: Američke noćne more (American Nightmares) i Vizije (Visions). American nightmares posvećen je novom valu mladih američkih autora i izuzetno vibrantne američke žanrovske indie scene, ali i veteranima kao što su to ove godine Francis Ford Coppola i William Friedkin. S druge strane Visions je program posvećen avangardnijim, eksperimentalnijim i bizarnijim dugometražnim naslovima koji najteže pronalaze put do šireg gledateljstva, ali prezentiraju vrlo jake i osebujne autorske glasove koji su često miljenici festivala.

U suradnji s HBO-om i ove će se godine prikazati cijela druga sezona serijala 'Igra prijestolja' (u sklopu programa Noćni maraton, 30. lipnja i 1. srpnja) u kinu Europa.