POHVALA, NE KRITIKA

Evo što Josipa Lisac zaista misli o 'Tangu'

09.03.2015 u 16:23

Bionic
Reading

Izjavu kojom je komentirala hit i pjesmu godine na ovogodišnjem Porinu te koja je izazvala veliku pažnju medija i javnosti Josipa je odlučila iskristalizirati jer njezin je komentar, kaže, bio pohvala za hit, a ne kritika

Nakon jučer objavljenih komentara o Porinu, pjesmi godine i hitu godine u Slobodnoj Dalmaciji te pažnje medija koju su izazvali njezini komentari, Josipa se javila objasnivši kako je njezino mišljenje o hitu godine pogrešno interpretirano:

'Moja namjera nije bila kritizirati, nego pohvaliti pjesmu 'Tango', jer to je uistinu divna pjesma koja je podigla cijelu dvoranu na noge i to dovoljno govori o njoj. Za mene je napraviti hit nešto veliko, a neki skladatelji rade 15 godina da ga stvore i to nikako nije mala stvar. Pjesma 'Tango' zaslužuje svoju popularnost i zaslužuje nagradu za hit godine, a grupi Vatra čestitam na uspjehu. O brkanju kategorija pjesme i hita godine na Porinu nekom drugom prilikom; o tome bi se moglo polemizirati', objasnila je Josipa, dodavši kako već godinama pažljivo prati što radi mlađa generacija na glazbenoj sceni i uvijek ih podržava.

'Nije u mom stilu da popujem. Zašto? Mladi ljudi trebaju podršku, pohvalu, vjetar u leđa, a ne negativnost. Moje riječi o 'Tangu' bile su pohvalne i nema govora o tome da nisu zaslužili nagrade koje su dobili', zaključila je Josipa.