'VOLIM TE, LJUBEZEN MOJA'

Evo kako se Severina oprostila od prijatelja Tomaža Pandura

12.04.2016 u 20:59

Bionic
Reading

Pjevačica i slavni slovenski redatelj Tomaž Pandur, koji je danas u 53. godini preminuo od srčanog udara, poznaju se već godinama, a zbližili su se 2013. kad je Pandur bio umjetnički direktor njezine najuspješnije turneje Dobrodošao u klub. Tomaž je jako volio Severinu, a koliko je ona bila naklonjena njemu, pokazala je posvetom preminulom prijatelju koji ju je među rijetkima istinski razumio

'Gledam tvoju sliku, a čujem tvoj smijeh... Kad ode netko koga si volio i tko te volio, tko te razumio, prihvaćao... odeš i ti... kruniš se... Tuga u meni i oko mene... Volim te, ljubezen moja...' riječi su koje je Severina na svom Instagramu posvetila svom prijatelju slovenskom redatelju Tomažu Panduru.

Pandur je bio zaslužan za pravi umjetnički spektakl koji je ponudila na svojoj turneji Dobrodošao u klub 2013. I nakon njihove suradnje kazališni redatelj imao je samo riječi hvale za nju.

'Stalno govorim da sa Severinom možete otići u bilo koju umjetničku avanturu jer će se ona svugdje odlično snaći. Severinu pokreće strast i nepogrešiv scenski instinkt, pokreće je hrabra, beskompromisna umjetnička žilica iza koje se krije ranjiva žena, pjesnikinja, koja na sceni jednostavno plijeni ljepotom, karizmom i talentom. Istovremeno, ona je jedna od najtoplijih i najiskrenijih osoba koje sam upoznao', rekao je tada Pandur što misli o njoj.

Kad mu je ponudila suradnju, nije se puno dvoumio.

'Nisam dugo razmišljao, jer sam Severinu uvijek doživljavao kao izvanrednu osobu, originalnu, izvrsnu i karizmatičnu performericu. Prije svega najviše me veselila ona sama, njezina posvećenost i profesionalizam, strast koja je pokreće. Njezina umjetnička hrabrost i naivnost, dječja iskrenost u svemu što radi, a pogotovo njezina duhovitost, sposobnost fantastične samoironije, koja je već na samom početku razbila sve moje strahove i predrasude povezane s estradom i pop kulturom', objasnio je Pandur.