NIJE SVE U TRADICIJI

Evo kako se Božić slavi u obitelji Kovač

25.12.2015 u 12:37

Bionic
Reading

Pjevačica Ivana Kovač svake se godine za blagdane prepusti uživanju u kuhanju. No na Badnjak ne jede bakalar jer kaže da nema tog bakalara koji može zamijeniti njezine - sarme. Iako se uvijek vesele blagdanima i zajedničkom okupljanju, njezina obitelj trudi se tijekom cijele godine iskazivati ljubav i povezanost

'Ove godine nekako sam sve obavila u zadnji tren - i kićenje doma, i bora i pripremu darova. Zbog obaveza uopće nisam osjetila duh Božića', rekla nam je pjevačica. Ivana Kovač tijekom blagdana se posebno potrudi u kuhinji, a kolače ne priprema sama već ih kupuje.

'Uvijek se pravim da sam ih sama pekla, ali se nitko ne buni', rekla je kroz smijeh. Nema običaj kupovati poklone već ih izrađuje sama pa se tata Mišo i njegova supruga Lidija te mama Anita uvijek razvesele njezinom unikatnom poklonu.

'Najteže mi je izabrati poklone za njih, jer im nikad ništa ne treba. To su ljudi u godinama i uvijek mi je bio problem pronaći nešto što već nemaju. Kako se volim kreativno izražavati na različite načine, godinama prakticiram da im sama nešto izradim, poput uokvirene fotografije. Takvima se najviše razvesele', otkrila je. Ivana je među ostalim, prije 10 godina otkrila fotomanipulaciju, odnosno nastajanje fotografije od više njih, a mnoge su njezine fotografije i fotomanipulacije pobijedile na natječajima.

Na pitanje kakvim su poklonima nju razmazili tata Mišo i mama Anita, kroz smijeh kaže da su oduvijek bili neobična i netipična hrvatska obitelj jer se slijepo ne drže tradicije.

'Mi smo obitelj koja cijele godine međusobno poklanja sitnice koje nam znače i jedni drugima iskazujemo ljubav i privrženost.'

Nakon božićnih praznika očekuje ju snimanje novog singla koji je za nju ponovno napravio Dražen Zečić. Novu godinu dočekat će u Splitu ili Šibeniku s mamom.