POČINJE EB FESTIVAL

Europska glazbena karavana od danas u Zagrebu

08.11.2013 u 10:28

Bionic
Reading

Prije tri godine u Zagreb je prvi put stigla jedna od najvećih europskih glazbenih karavana. Electronic Beats, Telekomova sponzorska platforma, otad redovito staje u glavnom hrvatskom gradu kako bi domaćoj publici predstavila recentna glazbena imena sa zajedničkim elektronskim utjecajem

Program koji živi punih 13 godina obuhvaća ukupno 10 zemalja, a osim priređivanja festivala bavi se i izdavaštvom, glazbenim novinarstvom te mobilnim rješenjima koja korisnicima omogućuju zabavu te informiranje s područja elektronske glazbe.

Electronic Beats je dosad organizirao više od 320 događanja s preko 370.000 posjetitelja, a brojka se penje na nekoliko milijuna gostiju ako uključimo Electronic Beats Presents turneje, poput nedavne 'Delta Machine' Depeche Modea ili ranije s Bryanom Ferryjem, New Orderom i Pet Shop Boysima u glavnim ulogama. Njihov festivalski koncept razlikuje se od ostalih. Dok smo o festivalu navikli razmišljati kao o glazbenom konceptu koji na jednoj lokaciji traje nekoliko dana, EB karavana dva puta godišnje posjećuje po pet lokacija u različitim europskim gradovima, u kojima organizira jednovečernje glazbene programe.

Zahvaljujući organizatoru Hrvatskom Telekomu, na domaćem smo terenu dosad mogli čuti Digitalism, Woodkida, When Saints Go Machine, Hot Chip, Totally Enormous Extinct Dinosaura, Dillon, Modselektore i Roisin Murphy. Večeras nam stižu MS MR, Efterklang, DENA i Fritz Kalkbrenner, koji će svojim live setom zaključiti treće hrvatsko Electronic Beats izdanje u 9. Paviljonu Zagrebačkog Velesajma.

MS MR - 'Hurricane'

Pretprodajni 'sold out' status očekuje se tijekom prijepodnevnih sati. Zadnjih 100 karata po cijeni od 80 kuna moći će se kupiti na blagajni festivala, koja se otvara točno u 20 sati. Nastupi gostujućih izvođača počinju u 21:15, dok je kraj festivala predviđen za 3:00. Zbog koncertne, a ne klupske sheme, posjetiteljima se sugerira raniji dolazak na Velesajam.

Svi su gosti pozvani da za trajanja festivala posjete Electronic Beats promo štand, na kojem mogu besplatno preuzeti svoj primjerak Electronic Beats Magazine-a ili nagrađivanog DVD časopisa Slices. Posebno uređen app lounge ponudit će Electronic Beats Radio i video aplikacije koje omogućuju slušanje recentne elektronske produkcije 'on the go'. Tu je i aplikacija Deezer s nekoliko milijuna pjesama svih glazbenih žanrova, te zabavni Yellofier koji svaki zvuk pretvara u glazbu.