ZVIJEZDE INDIE ROCKA

Editorsi na Exitu!

17.05.2011 u 17:14

Bionic
Reading

Britanski alternativni bend potvrdio je nastup 8. srpnja na glavnoj pozornici festivala Exit

Još od izlaska prvog albuma 2005. godine, Editors vrijede za jedan od najpopularnijih indie rock bendova u svijetu, s dva platinasta albuma i preko milijun prodanih izdanja. Njihova specifična i nerijetko mračna mješavina syntheova, gitara i dvoznačnih tekstova izdvojila ih je iz mora bendova i donijela im internacionalni uspjeh.

Sada već šest godina duga karijera Editorsa počela je na Sveučilištu Staffordshire, gdje su se četiri mladića koja i danas čine bend upoznala na studiju muzičke tehnologije. Njihov prvi album, nazvan 'The Back Room', izlazi 2005. godine za izdavačku kuću Kitchenware. Hitovi poput 'Bullets', 'Munich' i 'Blood' donijeli su im pozamašnu bazu obožavatelja, priznanje kritike, preko milijun prodanih albuma, nastupe na najvećim festivalima i, naposljetku, nominaciju za prestižnu nagradu Mercury.

Njihov drugi album izlazi 2007. godine pod nazivom 'An End Has a Start' i odmah se penje na prvo mjesto liste najprodavanijih izdanja u Velikoj Britaniji. Niz koncerata koji su uslijedili učvrstio ih je kao jedan od najboljih i najprofesionalnijih bendova koje možete vidjeti uživo. Prateći svoj trend izdavanja nove ploče svake dvije godine, 2009. nam dolazi i treći album 'This Light and on This Evening', koji je, još više se oslanjajući na synteove i nove tehnologije, također debitirao na prvom mjestu po prodaji u Velikoj Britaniji i iznjedrio velike hitove 'Papillon' i 'You Don't Know Love'. Na četvrtom albumu se već uveliko radi, a bend u međuvremenu pouzdano kvalitetnim živim nastupima usrećuje festivalsku publiku širom svijeta.

Osim Editorsa, posetitelji Exita će na Main Stageu slušati i muzičke autoritete Arcade Fire Pulp, Jamiroquai, Portishead, Grinderman M.I.A,Bad Religion, Santigold, House of Pain, Magnetic Man i mnoge druge.