VALAMAR JAZZ FESTIVAL

Eddie Palmieri i Mo'Blow za kraj

02.07.2013 u 12:17

Bionic
Reading

Posljednji dan Valamar Jazz Festivala donosi dva koncerta na otoku Sv. Nikola na kojima će nastupiti Mo' Blow kvartet te ikona latinoameričkog jazza, Eddie Palmieri i Afro-Caribbean Jazz All Stars. Program započinje u 20 sati na otoku Sv. Nikola kraj Poreča

Njemačka možda i nije poznata kao domovina soula i funka, ali nakon što čujete Mo' Blow, promjenit ćete mišljenje. Kvartetu koji je Berliner Zeitung opisao kao jedan od najboljih klupskih bendova, groove je u krvi. Energični Nijemci uz funk glazbu svoj repertoar šire i na jazz i soul, a nizom turneja po Njemačkoj, Engleskoj, Rusiji, Belgiji, Poljskoj, Danskoj stekli su reputaciju klupske atrakcije. No, osim u klubovima Mo' Blow je zabilježio i nastupe na mnogim značajnim jazz festivalima kao što su Jazz Festival Kaliningrad u Rusiji ili Jazzopen festival u  Hamburgu. Prvi album Funkatristic objavili su 2008, a iste godine su odnijeli Berliner jazz & Blues Award, i to i po izboru žirija i po izboru publike. Njihov drugi i treći album koji izlazi za prestižnu diskografsku tvrtku ACT producirao je Nils Landgren, sinonim za europski funk.

Eddie Palmieri jedna je od najvećih ikona salse i latinoameričkog jazza uz čije se ime često vežu nazivi poput The Sun of Latin Music, The Wild Man of Salsa ili The Latin Jazz Messenger. Tijekom svoje pet desetljeća duge karijere snimio je 36 albuma, a za svoj doprinos svjetskoj glazbi nagrađen je s devet Grammyja. Palmieri iznenađuje kritiku i publiku svojim nekonvencionalnim pristupom orkestraciji, kao i kombinacijama latinoameričke glazbe s jazzom, funkom i soulom. Tijekom svoje bogate karijere primio je niz nagrada, počasnih titula i priznanja, a posebnu čast ukazao mu je Smithsonian Institute koji je 1988. snimio dvije Palmierijeve izvedbe za Nacionalni muzej američke povijesti. Palmieri u Poreč dolazi s Afro-Caribbean Jazz All Starsom, jednim od najenergičnijih američkih latin-jazz i salsa sastava.


Subotnji festivalski program na otoku Sv. Nikola u 20 sati otvaraju Mo' Blow, nakon kojih slijedi nastup Eddieja Palmieria i Afro-Caribbean Jazz All Stars u 22 sata. Ulaznice po cijeni od 150 kuna mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, kao i na recepciji sljedećih Valamar hotela: Valamar Fortuna Island Hotel, Valamar Rubin, Valamar Riviera i Valamar Club Tamaris. Uz kupljenu ulaznicu osiguran je prijevoz do otoka Sv. Nikole.

U sklopu Valamar Jazz Guerille-jazz uz kavu u Papillon cocktail & lounge baru od 10 sati možete poslušati Alma Dželil Quartet, a navečer u Villi Polesini na Valamar Jazz Afer Partyju od 23.30 sati nastupaju Kristijan Terzić & Friends.