DOBITNIK JE

Duško Marušić Čiči dobitnik nagrade Marijan Rotar

25.07.2012 u 19:03

Bionic
Reading

Nagrada Marijan Rotar svake se godine dodjeljuje pojedincima i ustanovama koje uspijevaju djelima i idejama spojiti grad Pulu i film

Ovogodišnji dobitnik nagrade jest Duško Marušić Čiči, fotograf čiji je odnos s Arenom ravnateljica festivala Zdenka Višković-Vukić opisala kao gotovo ljubavnički.

Upravno vijeće Pula film festivala jednoglasno je donijelo ovu odluku, a njegova predsjednica Klara Udovičić izjavila je kako nitko ne poznaje Arenu toliko dobro kao Čiči, pa čak ni Rimljani, jer da su odmah znali potencijal Arene, ne bi održavali gladijatorske igre, već bi pokrenuli filmski festival. Na današnjoj presici i drugi su članovi vijeća, Suzana Požgaj, Jasna Jaklin Majetić i Peđa Grbin, pohvalili Čičija te ga proglasili dobrim duhom Festivala, no i samog grada Pule.

Čiči se zahvalio na nagradi te izjavio da mu je posebno drago što ona dolazi od Pule jer se događa da te uvijek više cijene drugdje, a najmanje u tvom gradu. Ispričao je i kako je poznavao Marijana Rotara, kojeg je opisao kao velikog čovjeka i 'božju česticu' ovog Festivala.

Festival je Čiči prvi put posjetio sa samo godinu dana i od tada nije propustio nijednu godinu. Uz Festival ga vežu emotivna sjećanja iz mladosti kao i jedan od najvažnijih događaja u životu – u Areni se zaljubio u svoju suprugu. Festival je ocijenio kao najljepših sedam dana u Puli tokom cijele godine i za kraj zaželio da Festival poživi još dugi niz godina.