NAGRADNJAČA

Dobitnici ulaznica za srpski film 'Parada'

10.01.2012 u 11:33

Bionic
Reading

Dugometražni igrani film 'Parada' redatelja i scenarista Srđana Dragojevića uvršten je u službeni program Panorama 62. Berlinalea, a tportal.hr i Blitz vam tim povodom daruju 3x2 kinoulaznice

Jedan od najvećih svjetskih i europskih filmskih festivala, 62. međunarodni filmski festival u Berlinu održat će se od 9. do 19. veljače. Hrvatska manjinska koprodukcija 'Parada' uvrštena je u program Panorama, i to kao jedan od prvih 20 naslova u tom programu. 'Parada' je hrabar i važan film, izjavio je direktor programa Panorama Wieland Speck.

Film nastao u koprodukciji četiriju zemalja – Srbije, Hrvatske, Makedonije i Slovenije - tijekom studenog i prosinca u Srbiji je pogledalo čak 300.000 gledatelja u šest tjedana kinodistribucije, dok ga je u Hrvatskoj u 25 dana prikazivanja vidjelo 44.759 gledatelja. Uslijedila su otvaranja u kinima Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore i 'Parada' je postala regionalni hit.

Režiju i scenarij priče o srpskom mačo muškarcu i ratnom veteranu Limunu (Nikola Kojo), koji, da bi se dodvorio zaručnici Biserki (Hristina Popović), pristaje osiguravati gay pride, potpisuje Srđan Dragojević, redatelj nekih od najgledanijih filmova na ovim prostorima u posljednjih dvadeset godina (Mi nismo anđeli, Lepa sela lepo gore, Rane).

Velika popularnost i istovremeno uvrštenje u program Berlinalea pokazuje da i autorski film danas može jako dobro komunicirati, izjavio je Srđan Dragojević povodom uvrštenja 'Parade' u program Panorama.

Po dvije ulaznice za film su osvojili:

Iva Guzobad
Jasminka Mlinar
Ivan Horvat