ASTRO PROFIL

Djevica - temeljita ili dosadna cjepidlaka?

06.09.2016 u 13:20

Bionic
Reading

Svaki zodijački znak ima dobre i loše osobine. Pojedinac kod kojeg prevladavaju dobre strane viši je i napredan predstavnik svog znaka. Onog koji objedinjuje loše strane nazivamo nižim i nazadnim tipom

Značajke Djevice višeg tipa

Viši je tip marljiv, štedljiv i odgovoran. Pouzdan je, odan i poštuje dogovore i obećanja. Diskretan je i ne petlja se u tuđe poslove. Ako dođe u posjed povjerljivih podataka ili tuđih tajni, neće ih nikome odati.

Nastoji sa svima biti u dobrim odnosima pa se kloni sukoba i agresivnih ljudi. Ako je uvučen u žučnu prepirku, prvo nastupa s argumentima i činjenicama, a kasnije može pribjeći i ironiji i sarkazmu.

Mnogo čita, voli učiti i stjecati znanja s raznih područja. Spretan je i svestran, ali se ne voli praviti važnim. Nastoji svaki posao obaviti kvalitetno i pravodobno, a ako se ne osjeća doraslim određenom problemu ili zadatku, onda ga se ni ne laća.

Ima jak dar zapažanja i uočava pogreške - svoje i tuđe. Ne libi se uputiti kritiku, ali se uvijek trudi biti konstruktivan. Cilj mu je pomoći, a ne omalovažavati niti dokazivati nadmoć.

442875,442346,441824,441646
Značajke Djevice nižeg tipa

Niži je tip sitničav i zamoran. Rado se miješa u tuđe poslove, njuška, traži nedostatke i prigovara. Nije ga briga hoće li njegove kritike ikome koristiti, nego mu je važno da si dade oduška.

Budući da nije hrabar, neće se svjesno zamjeriti jačima od sebe, već će pred njima glumiti da ih poštuje i s njima se slaže. Ni o čemu nema trajno formirano mišljenje, nego se okreće kako vjetar puše, a prema potrebi spletkari protiv bližnjih.

Istovremeno obavlja nekoliko poslova, ali rijetko ijedan obavi temeljito. Troši jako puno vremena na detalje i pritom gubi iz vida širu sliku i krajnji cilj. Ili je opsjednut higijenom i strahom od bolesti ili vrlo neuredan i zapušten.