Ramirez

'Divovi i kamikaze'

  • Autor: Dubravko Jagatić
  • Zadnja izmjena 07.05.2009 13:03
  • Objavljeno 06.05.2009 u 13:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nema razloga da njihovi dosadašnji obožavatelji budu razočarani novim albumom, ali ni nekog posebnog razloga zbog kojeg bi ovaj album obožavali više od prva dva

Treći album u karijeri znači puno toga. Osim što su se s prethodna dva već dokazali i dospjeli u prve redove značajnih hrvatskih izvođača, dali su do znanja da jako dobro znaju što rade, da ih to veseli i da još imaju puno toga reći. Sad, koliko je to razumljivo, to je druga stvar.

Aljoša Šerić ima tu potrebnu karizmu stasom i glasom, no tekstovima plovi kroz svoj poetičan svijet povlađujući svojim osjećajima i ne mareći pritom koliko će biti razumljiv prosječnom konzumentu njegove poezije i njihove glazbe. S druge pak strane, baš ta ista poezija izdvaja ga i među svim ostalima na sceni, ne nudeći plošan pogled na ljubav i svijet oko sebe već osoban stav nabijen emocijama.

Glazbeno je Ramirez odlučio malo zaoštriti i to je napravljeno vrlo pristojno. Gitare su žešće i svirka nešto čvršća, a sve zajedno negdje između Coldplaya, Radioheada i U2. I dalje su svoji i nije ih teško ne prepoznati u trenutnoj domaćoj ponudi, međutim ne bi škodilo malo više groovea i malo više snage i izražajnosti od one koju su ponudili na ovom albumu. Ono što im je napravio Denyken na prvom albumu učinivši od njih, kroz sjajno produciran nastupni album, to što su i gdje su danas, djelomično je nestalo s ovim albumom.

Ukratko, 'Divovi i kamikaze' je dobar album koji neće gurnuti Ramirez unatrag niti će izazvati kakvu štetu u njihovoj karijeri. Oni nastavljaju tamo gdje su stali s prethodnim albumom 'Copy Paste' držeći čvrsto svoju poziciju i čuvajući istovremeno brit pop zvuk na hrvatskoj pop rock sceni.

Možda bi njihov četvrti album mogao biti snimljen uživo. Na njemu bi se mogli naći svi njihovi dosadašnji hitovi (a ima ih već sasvim dovoljno), te bi tako mogli napokon pokazati koliko su dobri na sceni, kao i svu energiju i svu glazbenu izražajnost koju bez sumnje posjeduju, ali koja još uvijek na njihovim albumima leži skrivena pod nekom nerazumljivom prašinom.

Ocjena: 7/10


Izdavač: DOP Records/Menart

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi