5. LISTOPADA

Digitron i Rockers Dub Master Sound System u AKC Attaku

28.09.2013 u 13:14

Bionic
Reading

Ovoga puta u AKC Attaku možete doživjeti spektakularan susret dva soundsystema

Našim domaćim, svima već dobro poznatim snagama Digitron sound system, pridružiti će se ekipa Rockers Dub Mastera iz Italije. Oni dolaze sa svojim ručno izrađenim sound systemom koji će podići 5. listopada tik uz uvijek genijalne Digitronce.

Rockers Dub Master Sound System osnovan je 2007. godine zahvaljujući želji te ekipe da se proširi sklonost prema soundsystem kulturi, vjeri i vibracijama koje ona donosi. Uz njihovu glazbu proširit ćete svijest o različitim vrstama reggaea - rockera, rootsa i modernog dubwisea.

Dosada su radili s raznim talijanskim i drugim stranim umjetnicima kao što su OBF, Digitron, Warrior Charge, Rise and Shine, Imperial Sound Army, Wicked Dub Division, Moa Anbessa, Dubbletrack, Dubass itd. Također su prisustvovali na Heartical Vibes 5, Overjam Festivalu itd.

Trenutno imaju zvučni sustav s četiri zvučne kutije, delay, četverostruku skretnicu, sirene, pojačalo i sve što je potrebno kako bi prenijeli glasne i jasne poruke mira, ljubavi, poštovanja i harmonije.

Digitron Sound System osnovan je 2007. godine u Zagrebu, od Jahstice Sound ekipe (Robi / Igor) i Vrkija (Radikal Dub Kolektiv). Ideja koja ih je vodila jest da napokon netko u Hrvatskoj (a i šire) napravi pravi sound system namijenjen dub/reggae glazbi. Nakon dvije godine čini se da su to i uspjeli, ali utrka s opremom se nastavlja. Osim dobrog zvuka, jedna od ideja Digitrona je i promicanje pozitivnih pogleda na svijet te informiranje ljudi da postoji i drugačiji način života od onog 'zadanog' televizijom i babylonskim načinom konzumersko-bezidejnog ‘umiranja’.

Digitron Sound djelovao je u Mastersovim dub večerima te su pokretači International Dub Meetinga u Zagrebu, koji se održava četvrtu godinu zaredom i ugostio je Dandelion Sound System, Weeding Dub, Humble I, Webcam HI-FI, Jah Free, BR Stylers, Coptic Sound, OBF Sound System i Roots Collective.